De tweede dag van Olensfest begon heel rustig. Eerst wat opwarming door DJ Koen with a K en daarna Storko op de Jupiler stage. De meeste mensen hadden zich relaxed geïnstalleerd in het zonnetje. De Zwitser Luke Gasser die het hoofdpodium mocht openen deed zijn best om de mensen de tent in te rocken maar slaagde daar niet helemaal in. Integendeel, een groot deel van de mensen die eerst kwamen zien, gingen terug naar buiten tijdens zijn optreden. Hoewel hij een goede muzikant is kon hij de mensen niet echt boeien.

Scarved had in deze omstandigheden het voordeel om buiten te mogen spelen. De mensen konden zo van het goede weer profiteren en naar het optreden kijken. De band zal in december een nieuw album uitbrengen en daarvan brachten ze op Olensfest voor de allereerste keer 'Naughty Reflexes' live. Zij brachten ook 'Whole Lotta Love' van Led Zeppelin.

Druppelsgewijs gingen het Olens publiek daarna weer de tent in voor Guy Swinnen band. Wanneer de frontman van The Scabs samen met zijn band aan hun set begon met 'Burn The Bridges' stroomde het volk binnen. Wie naar Swinnen gaat zien, wil natuurlijk ook liedjes van The Scabs horen en daar werd natuurlijk voor gezorgd met o.a. 'Don't You know' met een intro op de mondharmonica. Eentje uit een oude doos, maar ook recente Scabs nummers als 'Waisted All This Time' en 'Shot' kwamen aan bod. Een covertje van The Traveling Wilburys 'Handle With Care' deed Olen meezingen in de refreinen. Met zijn 'Guy Swinnen band' wordt er natuurlijk ook nieuw materiaal gemaakt zoals 'Susan' van het album 'Dreaming For Days'. Swinnen speelde 'Hard Times' voor de 25ste huwelijksverjaardag van de organisatoren van Olensfest. Van gebrek aan humor kan je de man niet beschuldigen. Het werd verder nog een aaneenschakeling van Scabs hoogtepunten 'Time', 'Nothing On My Radio' en 'Robbin' the Liquor Store'. Swinnen en band wisten het Olens publiek te amuseren.

De drie mannen van Breakfast At Midnight mochten daarna de Jupiler stage voor hun rekening nemen. Zij zorgden voor wat alternatieve hardrock van eigen bodem.

"Hello Belgium! We haven't been here for 40 years" waren een aantal van de eerste woorden van Ray Stiles van MUD. De Britse rock'n'roll band was dan ook vooral in de seventies heel erg bekend. Ze maakten er zeker wel een feestje van met hits als 'Dynamite'. De glamrock band had in hun gloriejaren altijd speciale pakjes aan, maar daar zijn ze blijkbaar uitgegroeid. Er zijn al enkele leden van MUD overleden. Gitarist Keith Read bracht 'One Night With You'. Het was voor heel veel mensen een waar plezier om die oude hits als 'Oh Boy' live te horen. Na een heerlijke nazomerse week werd het in Olen even winter toen iedereen luid 'Lonely This Christmas' meezong. Er werd wat af gedanst toen ze afsloten met 'Tiger Feet'.

Van Britse rock'n'roll naar Belgische punk met The Kids. Ludo Mariman en de zijne zorgden weer voor een volksverhuis naar de Jupiler stage. Ze verdienden dit jaar al hun 40ste verjaardag dus de "kids" zijn al zo jong niet meer, maar toch blijven ze vol energie op het podium staan. Nummers als 'Money Is All I Need' en 'Naughty Boy' passeerden de revue. 'Fascist Cops' is een van die nummers dat alles heeft waar punk voor staat.

Nazareth is waarschijnlijk het allerbekendst geworden door hun cover van 'Love Hurts'. Maar wie alleen met die ballad in zijn achterhoofd naar hen kwam kijken kon wel eens schrikken want de band speelt in het algemeen veel steviger dan dat ene nummer en dat was al duidelijk vanaf het eerste nummer 'Silver Dollar Forger'. De band startte in 1968 en de 70-jarige bassist Pete Agnew is nog het enige originele bandlid. Tot 2013 was ook zanger Dan McCafferty nog van de partij maar die moest toen wegens gezondheidsredenen stoppen. Momenteel staat Carl Sentance aan de micro en hij deed dat goed. Tijdens nummers als 'Dream On' kwam zijn mooie stem goed tot zijn recht. Zeer melodieus maar met zo'n typische hardrockers "scream". Al hoorde je tijdens 'Love Hurts' wel een verschil met de plaat die je eerder al duizenden keren op de radio hoorde. Met 'Morning Dew' gingen ze nog eens stevig up tempo voor ze afsloten met 'Broken Down Angel'. Na hun show werd er op Olensfest een tweede keer een gitaar geveild, deze keer was de gitaar gesigneerd door de volledige Nazareth band. Think Pink werd zo voor €2000 gesponsord.

Olensfest 2016 ging nog even door met o.m. Tri State Corner en Chris Thompson. Olensfest mag dan een kleiner festival zijn. Ze zorgden dit weekend voor weer een mooie dosis live muziek van stevige metal tot nostalgische rock ‘n’ roll.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: