Mis jij je stamcafé ook zo in deze coronatijden? De mannen van Captain Kaiser alvast wel. De Kempense punkband kent als geen ander het plezier van nachtenlang op café gaan of een show spelen in een bomvolle kroeg. Ze moesten dan ook íets doen om hun favoriete cafés te steunen, vonden ze.

Het resultaat is Moscow Mule. De nieuwe single van Captain Kaiser is een ode aan de stamkroeg, waar de avonden voorbijvliegen en de barman je vaste bestelling uit het hoofd kent. Voor de videoclip dansten de leden van Captain Kaiser zelf voor hun favoriete café en vroegen ze enkele vrienden om hetzelfde te doen. Je herkent onder anderen Thibault Christiaensen van Equal Idiots en Fleddy Melculy.

Meteen daagt Captain Kaiser ook alle cafégangers uit om zelf een dansje te doen voor hun stamcafé en dat met de wereld te delen, maar vooral om zo snel mogelijk weer aan de toog te zitten zodra het weer kan. ‘België heeft een echte cafécultuur en die moeten we koesteren’, zegt frontman Sascha Vansant, in het dagelijkse leven zelf barman. ‘Zelf kan ik niet wachten om op het terras van café Dobbeldoes in Oevel te gaan zitten, mét een frisse geuze in de hand.’

Wie is Captain Kaiser?

Punk, punker, Captain Kaiser! De Kempense band herleidt het genre tot de essentie: riffs die je vuist de lucht in jagen en meebrulbare teksten over de belangrijke dingen in het leven. Bier, bijvoorbeeld, maar evengoed volwassen worden en geliefden verliezen.

Met debuutplaat Dog Days On Deck (2018) onder de arm versierde Captain Kaiser airplay in Studio Brussels gitarenshow Rock ’n ros, maar bouwde ze vooral een ijzersterke livereputatie op. Vraag dat maar in de talloze cafés en jeugdhuizen die ze sloopten, maar ook aan de organisatie van festivals als Sjock, El Topo Goes Loco-en Breda Barst (NL). Zelfs in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk gingen punkers al voor de bijl.

The Drover’s Inn, het nieuwe album dat dit najaar verschijnt, wordt meer van hetzelfde, maar dan beter, strakker en volwassener. Thomas Valkiers (Double Veterans, Crackups, Tin Fingers), producer van onder meer Equal Idiots en Psycho 44 bleek de perfecte man om de rauwheid van Captain Kaiser op plaat vast te leggen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over