Het optreden van Puggy, het internationale maar toch vooral Belgische trio dat onlangs nog in een uitverkochte Vorst Nationaal stond, wordt verplaatst van zaterdag 2 augustus naar vrijdag 1 augustus. Ze vormen daar de ideale opwarmer voor Simple Minds. Op die vrijdag worden verder nog toegevoegd: Moya, de nieuwste Britse pop-soul sensatie en resident dj Dirk Stoops die voor een knallende afterparty zorgt!

Moya

Slechts 23 jaar, in Engeland is ze al een rijzende ster, en stilaan krijgt de Britse pop/soul zangeres Moya ook België aan haar voeten. Met haar debuut “Lost & Found” kon ze al rekenen op lovende kritieken en ook de singles “Making Me Fall” en “A Little More Love” werden in haar thuisland met veel enthousiasme onthaald.

Grote namen waaronder Simply Red legende Mick Hucknall en Andy Burrows (ex-Razorlight) dragen haar op handen en nodigden haar uit als voorprogramma van hun eigen shows. Ook Rod Stewart is fan waardoor ze het voorprogramma mocht verzorgen tijdens diens Europese arena tour.

Moya kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Vooral de collectie van haar moeder, die bestond uit Motown, soul en disco, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan haar eigen muzikale ontwikkeling. Op haar 6e stond ze al op de planken en in haar tienerjaren trad ze regelmatig op tijdens open podium avonden, om zich vervolgens full time op haar muzikale carrière te richten. 

België leerde haar onlangs ook op een andere manier kennen: Dj en producer Regi Penxten engageerde haar om twee van zijn recente singles in te zingen. "Reckless" werd een dikke hit, en het meest recente "Invincible" is goed op weg om dit te evenaren.

Te ontdekken op vrijdag 1 augustus!

Puggy

Puggy is een trio rasmuzikanten met zoveel internationale uitstraling dat het voor sommigen moeilijk te geloven is dat het Belgen zijn. Populair zijn in Frankrijk en op tour gaan met Incubus of Smashing Pumpkins helpt dan niet. Niet dat ze hier onder de radar vlogen, want ze scoorden platina met hun vorige album Something You Might Like (2010) en vingen radiohits met universele popbommetjes 'When You Know' en 'How I Needed You'.

Puggy verkocht vorig jaar maar liefst vier keer de AB uit, en dit jaar stonden ze nog in een uitverkochte Vorst Nationaal. Ook dat is geen wonder: wie ze live ziet, raakt verslaafd. Hun 100% onversneden poprock, steeds gebracht met volle overgave,  overrompelt meteen. De nieuwe cd 'To Win The World' is een pot vol oorwurmen die rijp zijn om zich lekker lang in het collectief geheugen te nestelen. Het hyperaanstekelijke titelnummer en ook de single 'Goes like this' hebben zich inmiddels in ons collectief muziekgeheugen geplant!

Hun geplande optreden verhuist van zaterdag 2 augustus naar vrijdag 1 augustus. Niet erg want op die manier staan ze bij valavond in het meer dan aangename gezelschap van Simple Minds!

Dirk Stoops

Een stevige afterparty na Simple Minds: Niemand meer geschikt hiervoor dan Gentenaar pure sang, Dirk Stoops! In 1991 ging hij aan de slag als muzieksamensteller bij Studio Brussel. Als producer van het immens populaire "Hallo Hautekiet" kaapte hij er de Radio Persprijs weg. Als DJ startte hij met succes "De Afrekening" en later de "Was het nu 70,80 of 90"-fuiven op, die inmiddels uitgegroeid zijn tot ongeëvenaarde partyconcepten. Tijdens de zomerperiode vind je hem traditioneel op Win for Life Suikerrock als resident, met een dj set die bol staat van visuele effecten en vooral ongebreidelde ambiance! Vorig jaar nog bracht hij, na een knallend onweer, de doorweekte massa naar het kookpunt. 

Afgezien van het onweer, zeker voor herhaling vatbaar!

De 28ste editie van Suikerrock vindt plaats op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 in het centrum van Tienen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock 2014
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over