Vraaggesprek met onder andere nooit eerder vertoond beeldmateriaal en Q&A’s

Jeff Buckley’s Grace – 25 years, het bijzondere live eerbetoon aan Jeff Buckley tijdens de Naked Song Special op zaterdag 14 december in Muziekgebouw Eindhoven, wordt deze avond voorafgegaan door een Behind The Music met Gary Lucas. Tijdens dit programmaonderdeel wordt de Amerikaanse meestergitarist Lucas, voormalig lid van Captain Beefheart en boezemvriend van Buckley, aan de hand van – deels niet eerder vertoonde – videofragmenten geïnterviewd over zijn vriendschappelijke en professionele relatie met Buckley. Tevens is er gelegenheid voor het publiek om Lucas vragen te stellen over zijn ervaringen met de legendarische singer-songwriter.

Aanleiding voor deze Naked Song Special vormt het 25-jarig jubileum van Buckleys iconische album ‘Grace’. Lucas, die in het verleden ook samenwerkte met onder andere Nick Cave, Lou Reed en John Cale, schreef mee aan het legendarische album en begeleidde Buckley in het begin van diens carrière. Hij is een van de muzikanten binnen de gelegenheidsformatie, met onder andere ook Marcel Veenendaal van DI-RECT en Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers, die deze avond een live hommage aan Buckley en ‘Grace’ zullen brengen.

De hommage vormt de hoofdmoot van het programma, maar op meerdere podia binnen Muziekgebouw Eindhoven zullen deze avond optredens te bewonderen zijn. Zo wordt met Mooneye en IBE uit België en uit eigen land Eva van Pelt en Ruud Fieten op 14 december een viertal getalenteerde Vlaamse en Nederlandse singer-songwriters gepresenteerd. Het tijdschema is bekend, tickets voor de Naked Song Special kosten € 25,- en zijn verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven. De deuren gaan open om 18.30 u, het programma vangt aan om 19.00 u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: