Radiozender MNM heeft PTS Mechelen uitgeroepen tot De Strafste School van 2015. De school liet een diepe indruk na op de jury van de wedstrijd. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits komt vanmiddag langs met felicitaties in de kersverse Strafste School. Tussen 16 en 19 uur zendt Tom De Cock live uit vanuit PTS Mechelen en zijn er optredens van onder andere Slongs Dievanongs, Safi & Spreej en Nielson.

Samen sterk

Al voor het vijfde jaar op rij ging jongerenzender MNM op zoek naar De Strafste School, de meest inventieve, sociaal geëngageerde en hartverwarmende middelbare school van Vlaanderen. Om zich in te schrijven kon elke Vlaamse en Brusselse school een filmpje insturen waarin de leerlingen bewijzen dat het motto "samen sterk" in het DNA van hun school zit.

De scholen die dat deden, kregen een bezoek van De Strafste School-jury. In totaal ging de jury (MNM-dj Tom De Cock, YouTube-ster Zaka, zangeres Jelle Van Dael en een vertegenwoordiger van de Vlaamse Scholierenkoepel) op bezoek bij 23 scholen, van Kortrijk tot Lanaken, van ASO tot BuSO.

Plaats voor iedereen

Maar van alle scholen liet PTS Mechelen dus de diepste indruk na op de jury.

"In de PTS in Mechelen was de samenhorigheid zo tastbaar dat we er niet omheen konden. Hun schoollied zegt "Hier is plaats voor iedereen", en het straffe is dat dat absoluut de waarheid is." - MNM-dj Tom De Cock

"Alle scholen hebben me laten zien dat het kan: samenwerking tussen culturen, leerkrachten, leerlingen en hun omgeving. Vol van emoties, jawel, er zijn tranen gevallen, hebben we een keuze moeten maken. PTS heeft me net die extra emoties gegeven." - Zaka

"De leerlingen van het PTS Mechelen hadden zo lang en hard samengewerkt om te bewijzen dat hun school de strafste van Vlaanderen is. Het enthousiasme dat elke leerling van het PTS uitstraalde was zo groot dat ze verdiend De Strafste School van Vlaanderen zijn." - Lennerd Kevelaerts (17, vertegenwoordiger van de Vlaamse Scholierenkoepel)

Vorige winnaars De Strafste School

  • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk
  • 2012: Instituut H. Familie Sint-NIklaas
  • 2013: Instituut Het Spijker Hoogstraten
  • 2014: MSGO Zelzate
  • 2015: PTS Mechelen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: