Radioproducer Veerle Segers wordt het vaste aanspreekpunt bij Radio 2 voor de Vlaamse artiesten, en zal in samenwerking met de muziekverantwoordelijke Johan Van Achte de relaties met het ruime Vlaamse muzieklandschap verstevigen. Het is een eerste engagement vanwege Radio 2 dat voortvloeit uit het gesprek tussen de VRT en de Vlaamse Podiumartiesten (Vlapo) begin vorige maand.

Veerle zal de muzieksector beter op de hoogte houden van het beleid van Radio 2 met betrekking tot Vlaamse muziek en tot Vlaamse muziekmakers. Omgekeerd zal zij als contactpersoon ook sneller de gevoeligheden, wensen en verzuchtingen vanuit de sector laten doorstromen naar Radio 2.

Veerle kan haar ervaring als producer van verschillende programma’s meenemen in haar relaties met de Vlaamse muzieksector. De volgende weken neemt ze contact op met de betrokken artiesten, managers, boekingskantoren, platenfirma’s om zich voor te stellen, de vertrouwensband op te bouwen of te verstevigen en de verdere overlegstructuren op te starten.

Veerle (foto) werkt al ruim 17 jaar voor Radio 2. Ze begon als redacteur van Ochtendkuren met Somers & Verschueren. De laatste vier jaar werkt ze als producer bij Radio 2, van programma’s als En Nu Serieus, De Raadkamer en BRT2, maar ook van de muziekevenementen Radio 2 Zomerhit en De Eregalerij.

Veerle: “Door mijn ervaring als programmamaker weet ik met hoeveel passie er in ons gevarieerde muzieklandschap gewerkt wordt. Het resultaat daarvan hoor je nu al elke dag op Radio 2. Ik ben ervan overtuigd dat wederzijdse openheid en wederzijds vertrouwen zowel de sector als de zender ten goede zullen komen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: