IArtiest en producer San Holo (echte naam Sander van Dijck) staat bekend om het mixen van gitaren met emotionele en eerlijke teksten in zijn genre-buigende muziek en wordt algemeen erkend als een vernieuwer van elektronische muziek. Vandaag deelt hij de emotionele nieuwe single ‘bb u ok?’.

“‘bb u ok?’ is een vraag die je aan jezelf en de mensen om je heen kunt stellen” vertelt Sander over de betekenis van zijn single.
"Het leven is tegenwoordig zo snel, dat we vaak niet de tijd nemen om deze vraag oprecht te beantwoorden. Het is zo gemakkelijk om het contact met jezelf en de mensen van wie je houdt te verliezen. We hebben echte gesprekken en connecties nodig... Dus, neem vandaag nog contact op met iemand in je omgeving met een simpele vraag: ‘bb u ok?’."

Mensen samenbrengen zit in de kern van de muziek van San. Zijn ‘stay vibrant’ filosofie, die mensen aanmoedigt om in contact te zijn met hun eigen gedachten en gevoelens, en met die van elkaar, heeft een sterk gemeenschapsgevoel gecreëerd onder zijn fans. Eerder dit jaar introduceerde hij ook de ‘stay vibrant’ collectie, een “steeds groeiende muziekcollectie”, waar hij van maart tot mei 2020 elke week een nieuwe beat of demo deelde, resulterend in zeven nummers met o.a. Luwten, Analogue Dear en ILIVEHERE.

The Greatest Drop

‘bb u ok?’, dat opgenomen is in Echo Park, Los Angeles, is San Holo's eerste studio-release sinds januari 2020 toen hij ‘Honest’, een samenwerking met het Nieuw-Zeelandse pop-duo Broods uitbracht.

Zijn debuut “album1”, uitgebracht in 2018, kreeg wereldwijd geweldige steun, met als resultaat dat San de International Dance Music Award voor Breakthrough Artist of the Year en de Edison Pop Award (Nederlands equivalent van de GRAMMY's) voor Best Dance Album ontving. Persondersteuning kwam van onder meer Forbes, Grammy, Billboard (waarbij het album op # 7 in de Dance / Electronic Albums-hitlijst belandde), Rolling Stone, Dancing Astronaut, EARMILK etc.

Toen Studio Brussel afgelopen maand nav hun jaarlijkse ‘Greatest Switch” dance top 100 een docu maakte over de ideale ‘drop’ (de ultieme climax in elektronische muziek) gingen ze te rade bij Netsky, Flume, en SAN HOLO. Check 'The Greatest Drop' via bit.ly/thegreatestdrop .
Rtbf-zender Pure FM bombardeerde de single ‘Worthy‘ uit zijn vorige album tot Pure Like (tip van de week’).

About San Holo
Zijn “album1” wereldtournee in 2019 bestond uit 75 shows en heeft meer dan 100.000 tickets verkocht in Noord-Amerika, Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië, inclusief uitverkochte shows in het Red Rocks Amphitheatre in Denver, Colorado en Terminal 5 in New York. Festivaloptredens waren er onder meer gedurende Coachella, EDC, Pinkpop, Lowlands, Tomorrowland, Lollapalooza en meer. San heeft daarnaast in 2020 verschillende virtuele sets uitgevoerd, waaronder Tomorrowland’s Around The World en Porter Robinson's Secret Sky Festival.

Naast zijn solo werk heeft San Holo samengewerkt met artiesten zoals Broods (met wie hij de alom geprezen single ‘Honest’ uitbracht), James Vincent McMorrow, Bipolar Sunshine, Chet Porter and Lunice. In 2014 heeft hij ook zijn eigen label, bitbird, opgericht.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over