De nieuwe dramaserie Private Practice is van de hand van Shonda Rhimes, die al een Golden Globe in ontvangst mocht nemen voor haar hitserie Grey’s Anatomy.

Dit nieuwe drama is een spin-off van Grey’s Anatomy waarin Addison Forbes Montgomery (vertolkt door Kate Walsh) centraal staat. Addison is een gerenommeerde chirurg die gespecialiseerd is in het behandelen van pasgeborenen en heeft een diploma in verloskunde en gynaecologie. Na haar scheiding met Derek “McDreamy” Shepherd en haar knipperlichtrelatie met Mark “McSteamy” Sloan, besluit Addison dat niets haar nog bindt aan het Seattle Grace Hospital. Ze besluit om een frisse start te nemen en verhuist naar Los Angeles voor mooier weer en leukere vooruitzichten. Ze besluit daarom in te gaan op een jobaanbieding van haar vrienden en vroegere studentencollega’s, Naomi en Sam Bennet, bij de kleinschalige kliniek ‘Oceanside Welness Center’ in Santa Monica. Haar verbazing is dan ook groot wanneer Naomi’s zakenpartners helemaal niet op de hoogte zijn gesteld van haar komst.

Aflevering 1: In Which We Meet Addison, A Nice Girl From Somewhere Else
Addison verlaat Seattle Grace Hospital en gaat in op de uitnodiging van haar vriendin en vruchtbaarheidsspecialist Naomi Bennet om te gaan werken in LA. Ze kan er beginnen bij hun praktijk ‘Oceanside Wellnes Group’ en is helemaal klaar om aan haar nieuwe leven te beginnen. Haar verbazing is dan ook groot wanneer Naomi’s zakenpartners helemaal niet op de hoogte zijn gesteld van haar komst. Zo is er de psychiater Violet Turner, internist -en ex-man van Naomi- Sam Bennet, kinderarts Cooper Freedman en alternatieve medicijnenman Pete Wilder die denkt dat Addison teruggekeerd is omwille van hun kus.

Wist je dat?
- ABC erg tevreden was over de lancering van Private Practice? Het groeide gestaag uit tot de nummer één van de nieuwe series van ABC op de doelgroep 18-49 waarop meteen een volledig seizoen van 22 afleveringen besteld werd. Door de staking van de schrijvers is het echter nog wachten op de resterende afleveringen.

- Actrice Audra McDonald naast acteren ook geweldig goed kan zingen? Ze is een geoefend sopraan die al met alle grote Amerikaanse orkesten heeft gespeeld waaronder the Boston Symphony, the Los Angeles Philharmonic, the New York Philharmonic, the Philadelphia Orchestra en the San Francisco Symphony onder wereldberoemde dirigenten als John Adams, Sir Simon Rattle, Esa-Pekka Salonen en Michael Tilson Thomas. Overzees heeft ze ook al samengewerkt met the London Symphony Orchestra and het Berlijnse Filharmonisch orkest.

- Er een recept is voor het vreemde drankje dat Addison elke ochtend drinkt?
OWG Fruit Smoothie
1,5 dl verse appelsap
1,5 dl ananassap
1 stuk tarwegras
halve kiwi
halve banaan
halve mango
1 dl water (of meer naargelang de gewenste dichtheid van de smoothie)
Gooi alles samen in een blender en mix het.

Private Practice vanaf donderdag 7 februari wekelijks op VIJFtv/b>

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: