Met ‘1999’ en megahits ‘Little Red Corvette’, ‘1999’ en ‘Delirious’ oversteeg Prince de grenzen tussen R&B, Funk, Rock en New Wave Pop én creëerde iets dat de wereld simpelweg nog nooit eerder had gezien. Het album markeert dan ook een kantelpunt in zijn carrière en wordt nog steeds beschouwd als één van de meest invloedrijke platen uit de muziekgeschiedenis. Tijdens het maken van ‘1999’ werkte hij ook aan tracks voor Vanity 6 en The Time en nam hij enkele dozijnen songs op voor later gebruik, die in de kluis werden gestopt. Morgen krijgen we voor het eerst de kans om dit nooit uitgegeven materiaal te ontdekken en een unieke blik te krijgen op deze productieve periode uit zijn carrière.

“I didn’t want to do a double album, but I just kept writing... I always compare songwriting to a girl walking in the door. You don’t know what she’s going to look like, but all of a sudden she’s there.” - Prince, November 1982

Deze super deluxe editie (5CD+DVD / 10LP+DVD / Digital) van ‘1999’ bevat o.a een remaster van het album, nooit eerder gereleasete studiotracks, live-recordings van zijn 1999 tour, handgeschreven lyrics en zeldzame beelden van fotograaf Allen Beaulieu.

Beschikbaar:
• Super Deluxe Edition (5CD+DVD / 10LP+DVD / audio-only download and streaming)
• Deluxe Edition (2CD / 4LP 180g vinyl / download and streaming)
• Remastered album (1CD / 2LP 180g Purple Vinyl / download and streaming)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over