Let’s Go Crazy’, hoewel het niet in mijn favoriete (originele) dansversie was, was het wel dé perfecte starter van het Prince concert vorige dinsdag. Al vaak was ik Prince mislopen door vakanties of uitverkochte tickets, maar deze keer kon ik er wel bij zijn en waren de verwachtingen zeer hoog. Studio Brussel zorgde al een hele dag voor de perfecte opwarming. Zij draaiden elk uur een Prince nummer waarmee luisteraars een duo-ticket konden winnen en degene die al tickets hadden werden getrakteerd op zijn bekendste nummers. De oproep om in het paars gekleed te gaan werd ook goed gevolgd, mezelf incluis.

Prince, gekleed in wit en zijn 3rdEyeGirl(s), in zwart, gaven er direct een lap op, met rook en veel licht beloofde het een echt spektakel te worden. Ondanks zijn , binnenkort, 56 jaar is Prince nog altijd een echte wervelwind op het podium. Hij pakte het hele podium in en zijn dansmoves waren ook om U tegen te zeggen. Hij had het publiek direct helemaal mee, wie niet al direct uit zijn stoel was recht gekomen, deed dat heel enthousiast op ‘U Got The Look’ om de rest van de avond te blijven staan.

De show was gewoon pure klasse en professionaliteit. Prince had heel de set onder controle en gaf  regelmatig instructies aan zijn medewerkers, “Turn up the bas”’, “Lights out”, “give me the houselights”… Het ging zoals hij het wilde. De kleine man kan dat ook iets groots voort brengen. Hij schakelde vlot over van zijn gewone stem naar kopstem tijdens ‘Kiss’, misschien wel het meest sexy nummer van de avond.

De security was zondag bij The Eagles al serieus aan’t controleren op mensen die in het publiek opnames (foto, video of geluid) wilden maken, maar die bij Prince gingen er nog een stukje over. Wie nog maar durfde zijn schermpje te laten oplichten in de richting van het podium, kreeg direct een serieuze licht op zich geschenen om hen aan te manen te stoppen. Tot grote ergernis van de omstaanders want de ‘daders’ hadden dat vaak niet snel door, terwijl de andere fans serieus gehinderd werden door het felle licht. Op een gegeven moment was het dan wel grappig als Prince zelf vroeg aan zijn publiek om al hun “cell phones” boven te halen. Het sportpaleis werd op dat moment enkel verlicht door al die telefoonlichtjes, wat wel een heel mooi beeld gaf. Als kadootje kregen we dan ‘1999’ te horen.

Met nummers als ‘Funk’n’Roll’ en ‘Alphabet Street’ maakte hij van Antwerpen een echt “funky town”. Voor kippenvel momenten zorgde hij dan weer met ‘Nothing Compares 2 U’ en ‘Purple Rain’. Zijn show duurde ongeveer 2u 45 min, waar voor je geld, enige opmerking die we er bij zouden maken is dat hij zijn allergrootste hits beter had mogen spreiden over heel de avond, terwijl we die nu al gepasseerd waren in het eerste anderhalf uur, met volle ambiance en daarna minder bekende nummers kwamen waar het publiek iets minder op reageerde.

Maar Prince zijn ‘Hit and Run part II’ was meer dan de moeite waard, mogelijks wel het beste (indoor) concert dat ik tot op heden mocht mee maken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Prince
Datum: 
27 mei 2014
Locatie: 
Sportpaleis Antwerpen
Meer over