Donderdagavond heeft Cirque du Soleil zijn grote première beleefd in onze hoofdstad, voor de eerste keer in zeven jaar. KURIOS – Cabinet of Curiosities, terug in Brussel na hun succesvolle passage in Knokke-Heist, opende met een publiek van ongeveer 2500 mensen, inclusief enkele Bekende Vlamingen zoals Willy Sommers, Goedele Liekens en Julie Vermeire.

Vanwege het grote succes worden de shows in Brussel verlengd tot zondag 5 november.

KURIOS speelt zich af in een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat - een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.

Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.

KURIOS – Cabinet of Curiosities is te zien in Brussel tot 5 november. Tickets zijn te bestellen via www.cirquedusoleil.com/kurios

OVER Cirque du Soleil Entertainment Group

Cirque du Soleil Entertainment Group is een wereldleider in live entertainment. Naast het produceren van wereldberoemde circusshows, brengt het bedrijf zijn creatieve aanpak ook naar diverse vormen van entertainment, zoals multimediale producties, meeslepende ervaringen en speciale evenementen. Verder wil Cirque du Soleil Entertainment Group met zijn belangrijkste gereedschappen, namelijk creativiteit en kunst, een positieve impact hebben op mensen, gemeenschappen en de planeet. Sinds de oprichting in 1984 hebben meer dan 378 miljoen mensen inspiratie opgedaan op 6 continenten en in 86 landen. Het Canadese bedrijf telt nu meer dan 4000 medewerkers, waaronder 1200 artiesten uit 80 verschillende nationaliteiten. Voor meer informatie over Cirque du Soleil Entertainment Group, kunt u terecht op CDSentertainmentgroup.com.

De Meeslepende Cirque du Soleil Tycoon Ervaring is nu officieel beschikbaar op Roblox.

In samenwerking met de toonaangevende metaverse game-ontwikkelaar, Gamefam, kunnen families over de hele wereld nu de nieuwste eigentijdse circusshow van Cirque du Soleil, ECHO, ervaren en de Grote Tent opzetten vanuit het comfort van hun eigen huis. Gebruikers op Roblox kunnen hun eigen Grote Tent show bouwen en beheren door essentiële showelementen vrij te spelen, waaronder artiesten, acrobatische optredens, trainingsstudio's, kostuum- en make-upworkshops, dit alles terwijl ze in interactie gaan met andere gebruikers en hun vrienden. Degenen die de ervaring aangaan, krijgen ook de mogelijkheid om hun avatar aan te kleden in echte Cirque du Soleil-stijl, interactieve uitdagingen uit te proberen om hun vaardigheden te testen, en hun podium te ontwerpen, dat later kan worden opgevoerd voor andere communityleden op het platform.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: