Goele Bormans
© Goele Bormans

Gisteren was het eindelijk première van de langverwachte nieuwe K3 film. “K3 - Dans van de Farao” ging normaal gezien vanaf 16 december in alle zalen te zien zijn maar daar stak Corona een stokje voor. De cinemazalen waren gesloten dus geen mogelijkheid tot een première noch het spelen van de film. Gelukkig brengt Kinepolis het concept van de drive-in movies terug vanaf de paasvakantie. Kinepolis On Tour kwam vorig jaar tot leven en stond zo op verschillende plaatsen over Vlaanderen om mensen vanuit hun auto film te laten zien. En geen betere locatie om de K3-film in première te laten gaan dan één van de thuishavens van Studio 100, namelijk Plopsaland. Eén van de parkings die nu toch maar leeg moet staan werd omgetoverd tot een heuse drive-in scene en zo kon de nieuwe K3-film toch in première!

Geen grootse première met rode loper zoals anders, maar toch een leuke en creatieve manier om een film in première te laten gaan. Als alle auto’s geparkeerd waren kwamen Hanne, Marthe en Klaasje aangereden in 3 verschillende cabrio’s. Of beter gezegd, OP de cabrio’s. Ze zwaaiden al hun fans toe en deden een ritje tussen alle auto’s zodat alle kindjes hen konden zien. Kobe Van Herwegen deed de presentatie en liet iedereen luid claxonneren om hen te verwelkomen. Eens aan het grote scherm toegekomen maakten ze nog even een praatje met Kobe over de film en mochten ze alle drie naar een verrassing in hun wagen zoeken. Hanne vond een dekentje, Marthe een paraplu maar het was Klaasje die de grote prijs vond; een gouden ster! Onder luid geclaxonneer vetrokken de K3tjes even naar warmere oorden zodat de kindjes naar de film konden kijken. Iedereen lekker gezellig in zijn eigen bubbel met een grote emmer popcorn van K3. Lekker knus en goed ingeduffeld voor de mogelijke sneeuw keek iedereen naar de film.

In de film maken Hanne, Marthe en Klaasje zich klaar voor de voorstelling van hun album “Dans van de Farao”. Dit doen ze in ware Egyptische stijl door een optreden te doen in het Egyptisch Museum. Terwijl ze alles aan het klaarmaken zijn de dagen voordien vinden ze een Egyptische Wenskat. De geest van de farao Tritanchamon (Carry Goossens) leeft in het beeld, maar kan ontsnappen als Marcel (Jacques Vermeire) hem ontdekt. Hij kruipt in het lichaam van Marcel en overtuigt zo de meisjes ook een wens te doen. Marthe wenst dat ze alles kan kopen wat ze wil voor zichzelf en Klaasje wenst dat ze kan blijven wensen wat ze maar wil. Hanne echter fluistert haar wens zacht in het oor van de kat zodat de andere K3-tjes haar niet horen. Ze vindt dat Klaasje en Marthe al dagen geheimzinnig doen en ze wil weten wat ze voor haar verbergen. Wat ze niet weet is dat het een goed geheimpje is. Ze organiseren namelijk een verrassingsfeestje en een cadeau voor haar verjaardag. Hanne wenst stiekem dat ze gedachten kan lezen maar zegt dat ze heeft gewenst dat ze nooit meer pijn voelt. Met alle gevolgen als Klaasje dat even wilt testen… De meisjes gaan zo op in hun wensen dat Marcel (of toch de slechte geest van Tritanchamon in Marcel) hen gemakkelijk tegen elkaar kan opzetten. Maar zal de geest van Tritanchamon erin slagen K3 uit elkaar te drijven? Of is de vriendschap tussen de K3-tjes niet klein te krijgen?

Je komt het enkel maar te weten door naar de film te gaan kijken! En dat kan nog heel de paasvakantie lang in de drive-in cinema in Plopsaland de Panne! Een leuk moment voor jong en oud en de kids mogen tijdens de film iets doen dat anders nooit mag, vooraan zitten! Plezier gegarandeerd dus! Ook de film tovert vast en zeker een glimlach op die schattige snuitjes. Hij zit vol met grappige momenten, maar ook ontroering en spanning komt eraan te pas. Ook zit de film vol leuke liedjes en die vrolijke muziek van K3 kan die kleine pagadders doen swingen op de muziek! Een leuk verhaal over vriendschap en hoe echte vriendschap altijd overwint. Of toch niet? Dat zie je in de film!

Na de film kwamen Hanne, Marthe en Klaasje nog even de kindjes uitzwaaien en kregen ze een mooie bos bloemen zoals het een echte première betaamd. Iedereen had genoten van de film en keerde met een voldaan gevoel naar huis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: