Na een gesmaakte eerste editie in 2020, keert de Predikheerlijke zomer dit jaar terug. Van 20 juni tot en met 19 juli wordt de binnentuin van Het Predikheren opnieuw het decor voor een divers programma met muziek, theater, film en literatuur. En niet voor het laatst, want de Predikheerlijke zomer wordt een vaste waarde binnen De Zomer is van Mechelen.

Genieten van muziek, theater, film en literatuur, en dat in de intieme en sfeervolle setting van de binnentuin van Het Predikheren. Dat is het succesrecept van Predikheerlijke zomer, dat vorig jaar voor het eerst onderdeel was van De Zomer is van Mechelen. “Het coronavirus dwong ons toen om met een frisse, creatieve blik naar ons zomerprogramma te kijken”, vertelt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, dat De Zomer is van Mechelen organiseert. “Daar zijn we absoluut in geslaagd. Predikheerlijke zomer was de perfecte afsluiter voor de atypische zomer van 2020. Mechelaars konden er samen en toch veilig genieten van een reeks optredens.”

Ook dit jaar brengt Predikheerlijke zomer mensen opnieuw coronaproof samen, deze keer al in het begin van de zomer. De eerste voorstelling staat al gepland op 20 juni, de laatste op 19 juli. Kristof Calvo: “Dat we Predikheerlijke zomer coronaproof kunnen organiseren, is uiteraard belangrijk. Maar ook zonder corona waren we van plan om de formule in 2021 verder uit te werken. De eerste editie werd immers enorm enthousiast onthaald door het publiek. Mensen willen unieke momenten delen met elkaar, en dan nog liefst op een locatie die even uniek is en met een artiest die zelden zo dichtbij was. Daar spelen we met De Zomer is van Mechelen graag op in. Predikheerlijke zomer wordt vanaf nu dan ook een vaste waarde in ons zomerprogramma.”

Divers en uitgebreid programma
Het programma van de Predikheerlijke zomer wordt dit jaar daarom nog diverser en uitgebreider dan in 2020. Mechelen Feest slaat hiervoor de handen in elkaar met het Cultuurcentrum, RADAR Mechelen, het Filmhuis, de Jazzzolder en uiteraard Het Predikheren.

“Het resultaat is een gevarieerd programma voor jong en oud, met optredens van onder meer Fikry El Azzouzi, Begijn Le Bleu, Meskerem Mees en Jan De Smet. Ook liefhebbers van klassieke muziek worden bediend, onder meer met vier concerten van ons Mechelse professionele orkest Casco Phil”, vertelt schepen van cultuur Björn Siffer. “Normale optredens in ons Cultuurcentrum zijn ook deze zomer nog erg moeilijk, daarom zijn we blij dat we toch een aantal mooie voorstellingen kunnen aanbieden op de binnenkoer van Het Predikheren. Eindelijk mag het publiek zijn cultuurhart weer ophalen!”

Dat de voorstellingen en concerten worden gespeeld in de binnentuin van Het Predikheren, maakt de ervaring alleen maar specialer. “Zo kunnen Mechelaars en bezoekers Het Predikheren ook eens op een andere manier leren kennen. Ze zullen ontdekken dat het een open huis is, waar iedereen welkom is om op een laagdrempelige manier te genieten van cultuur en literatuur”, aldus Björn Siffer.

Samenwerking met Jazzzolder en Filmhuis
Ook twee andere gewaardeerde cultuurpartners zorgen mee voor de invulling van het programma van Predikheerlijke zomer. De Jazzzolder, vaste resident van Het Predikheren, programmeert bijvoorbeeld elke vrijdag tussen 20 juni en 19 juli jazzconcerten met klinkende namen. Onder meer Steven Troch & Matt T Mahony en het Frank Vaganée Trio beklimmen het podium in Het Predikheren.

Als trouwe partner van het Cultuurcentrum mag ook het Filmhuis niet ontbreken tijdens Predikheerlijke zomer. Het Filmhuis zorgt op verschillende zon- en maandagen na zonsondergang (rond 22u) voor een heuse openluchtbioscoop op het binnenplein van Het Predikheren. Onder andere Jojo Rabbit (Taika Waititi) en The Human Voice (Pedro Almodovar) worden geprojecteerd op het witte doek.

Ticketverkoop start vrijdag om 19u
Wie al staat te popelen om een plaatsje voor Predikheerlijke zomer te reserveren, moet nog heel even geduld uitoefenen. De ticketverkoop start op vrijdag 21 mei om 19u.
Tickets en info via www.dezomerisvanmechelen.be of www.cultuurcentrummechelen.be.

De Zomer is van Mechelen heeft nog meer in petto
Het belooft een lange, mooie zomer te worden dit jaar, want Mechelen Feest plant naast Predikheerlijke zomer nog heel wat andere activiteiten. Kristof Calvo: “Er wordt achter de schermen heel hard gewerkt aan de zomeragenda. We stellen binnenkort dan ook een programma voor dat allesbehalve moet onderdoen voor wat de Mechelaars van ons gewend zijn. Het wordt een mix van enkele van onze vertrouwde zomeractiviteiten én enkele nieuwe concepten. Ik word er alvast heel enthousiast van en ik ben er zeker van dat de Mechelaars binnenkort op dezelfde manier zullen reageren.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: