Intiem portret over icoon Audrey Hepburn vanaf 8 februari te zien

Met veel genoegen kondigen we de documentaire-film AUDREY aan, beschikbaar vanaf 8 februari via digitale download (on demand). Audrey is geproduceerd door het voor een BAFTA-genomineerde team achter McQueen en geeft een intieme kijk op een van de grootste Hollywoodsterren en mode-iconen ooit. De documentaire duikt achter de camera en onthult nooit eerder vertoonde beelden van het leven van de vrouw achter het icoon. In een mooie mix tussen zeldzame archiefbeelden en intieme interviews met onder meer haar zoon, Sean Hepburn Ferrer, Givenchy’s voormalig Artistiek Directeur Clare Waight Keller en Tiffany’s Design Directeur John Loring, brengt de film een werkelijk buitengewone vrouw tot leven die staat voor de kracht van liefde en vergeving.

Audrey Hepburn won haar eerste Academy Award op 24-jarige leeftijd en werd een van ‘s werelds grootste culturele iconen: een unieke schoonheid en een legendarische ster van Hollywood’s Golden Age wiens stijl en pionierende samenwerking met Hubert de Givenchy nog altijd weet te inspireren. Maar wie was de echte Audrey Hepburn?

Ondervoed als kind, in de steek gelaten door haar vader en opgegroeid gedurende de nazi-bezetting in Nederland, stond Hepburn voor een levenslange strijd met de trauma's uit haar verleden, die haar dromen om balletdanseres te worden dwarsboomden en een schaduw wierpen over haar persoonlijke leven. Toch vond ze innerlijke rust door haar faam positief in te zetten in haar functie als wereldwijde ambassadeur voor UNICEF en daarmee haar eigen cirkel rond te maken; eerst een oorlogsslachtoffer, daarna een bron van verlichting voor miljoenen oorlogsslachtoffers.

Regisseur Helena Coan zegt; “De film biedt intieme interviews met degenen die haar het beste kenden, geweven rond zeldzaam archiefmateriaal. We zijn echter nog een stap verder gegaan en hebben samengewerkt met de meervoudig bekroonde Britse choreograaf Wayne McGregor om dansscènes te creëren die zijn geïnspireerd door Audrey's liefde voor ballet en zo een intrigerend en emotioneel aangrijpend portret van Audrey hebben opgebouwd. Dans vergroot het emotionele landschap van Audrey en geeft de film een ​​verhoogd gevoel voor drama en theater, evenals een rijke beeldtaal die nog niet is gebruikt in documentaires.”

Drie dansers spelen Audrey in verschillende stadia van haar leven, waaronder de hoofddanseres van het Royal Ballet, Francesca Hayward (Cats) die 'Hollywood-tijdperk Audrey' speelt op het hoogtepunt van haar roem, Alessandra Ferri (een van de slechts 13 dansers die ooit de titel ''prima ballerina assoluta” kreeg) die Audrey speelt in haar latere jaren en de film introduceert ook Keira Moore als 'Young Audrey', die de productie vond via een auditietraject op balletscholen. Componist Alex Somers heeft een originele partituur geschreven die is geïnspireerd op de Golden Age van Hollywood-componisten die de muziek van Audrey’s films componeerden.

Deze film is een portret van een gecompliceerd mens, die kracht en kwetsbaarheid toonde en wiens complexiteit, onzekerheden, uitdagingen en ingewikkeldheden haar tot een icoon maakten waarvan de aanwezigheid nog steeds wereldwijd voelbaar is.

Audrey is vanaf 8 februari beschikbaar via digitale download in Nederland en België

Audrey is te bekijken via: Amazon, Google Play, iTunes, Proximus, Telenet, Pathé Thuis en Ziggo.

BEKIJK NU HIER DE TRAILER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over