‘Representing the Underrepresented’ toont ideologie van Utrechts festival

In november vond de twaalfde editie van internationaal muziekfestival Le Guess Who? plaats in Utrecht, gericht op grensverleggende muziek uit de hele wereld. Gedurende vier dagen trok het festival bezoekers uit meer dan 50 landen en nam het de stad over met meer dan 150 optredens op tientallen locaties, waaronder poppodia, clubs, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.

Speciaal voor Le Guess Who? reisde het Portugese platform Canal180 af naar Utrecht om het verhaal van het festival en de relatie met de stad Utrecht vast te leggen. Het eindresultaat is een korte film getiteld ‘Representing the Underrepresented’ die nu online verschijnt.

De film gaat over de visie van Le Guess Who?, het presenteren van ondervertegenwoordigde muziek, diversiteit in (festival)programmering, de relatie tussen Le Guess Who? en de stad Utrecht (met speciale aandacht voor satellietevenement Lombok Festival), gedachtes rondom de term ‘wereldmuziek’ en de rol van de festivalmarketing rondom deze thema’s.

‘Representing the Underrepresented’ bevat bijdragen van o.a. festivalcurator Shabaka Hutchings (Sons of Kemet & The Comet is Coming) en artiesten zoals Vashti Bunyan, Richard Fearless (Death in Vegas) en Jacco Gardner, naast interviews met de organisatoren van Le Guess Who?.

“Het is een grote eer dat een internationaal platform als Canal180 bij ons aanklopt om, door middel van deze prachtige documentaire, te vertellen waar Le Guess Who? voor staat en over de impact die het teweeg brengt” - Barry Spooren, Hoofd Marketing en Communicatie van Le Guess Who?

Na de première op 29 maart tijdens MIL Festival in Lissabon is de film nu online te bekijken via deze link.

Le Guess Who? 2019
Le Guess Who? keert in 2019 terug: van 7 t/m 10 november presenteert het festival door heel Utrecht wederom een programma met avontuurlijke geluiden uit de hele wereld. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over