‘Ally Ally’ is de gloednieuwe single van Portland. De officieuze titelsong uit het debuutalbum ‘Your Colours Will Stain’ is een favoriet bij de fans en steeds één van de hoogtepunten tijdens optredens. Toch koos de band ervoor om de puzzelstukjes van het nummer opnieuw te leggen.

Samen met producer Tim Bran (bekend van zijn werk met o.a. London Grammar, Birdy en Rae Morris) werd ‘Ally Ally’ gestript, opnieuw opgebouwd, afgestoft en opgeblonken tot een gloedvolle popsong.

Korter en potiger dan de hypnotizerende albumversie, maar zeker zo verleidelijk. En uiteraard met de betoverende stemmen van Jente Pironet en Sarah Pepels front & center.

Bekijk video: https://youtu.be/CMed_tACSyk

En bij nieuwe muziek hoort ook een nieuwe clip. Portland koos voor een ‘trip down memory lane’. Een terugblik op het parcours dat de band de afgelopen twee jaar heeft afgelegd. Beelden van repetities en opnames in de studio, achter de schermen bij het schieten van videoclips, ongein in de tourbus... maar ook pakkende beelden van luid zingende mensenmassa’s op festivals, van blije gezichten in volle concertzalen, van mensen die elkaar eens goed vastpakken...

Beelden van vriendschap en verbondenheid, beelden van het leven en hoe er met volle teugen van te genieten...

Beelden die vandaag, na 3 maanden lockdown, enkel nog leven in herinneringen en hoop. Hoop dat we snel terug op volle festivalweides en in dampende concertzalen kunnen staan om onze favoriete artiesten aan’t werk te kunnen zien.

Hoop dat we elkaar nog es goed kunnen vastpakken...

‘Ally Ally’ is de perfecte soundtrack voor een gloedvolle, melancholische zomer.

Beluister ‘Ally Ally’ hier: Portland.lnk.to/allyally

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over