Melanie Martinez is een artieste die haar eigen excentrieke universum creëert. Na haar passage in The Voice VS (2012) tekende ze een platencontract en begon ze haar identiteit als songschrijver en muzikante verder te ontwikkelen. De single ‘Dollhouse’ vormt de basis van het verhaal, waarbij speelgoedgeluiden de belangrijkste inspiratie vormen. Rond deze geluiden begon Melanie te schrijven en haar personage Cry Baby uit te diepen op het gelijknamige album.

“Deze plaat gaat over hoe ik mijn eigen imperfecties omarmde en hoe ik aanvaardde wie ik ben. Het is erg fascinerend, want wat er met Cry Baby gebeurt in het verhaal is ook wat mij overkwam tijdens het schrijfproces van het album.”

Met haar uitzonderlijke verschijning, betoverende stem en catchy sound is deze twintigjarige een tegendraadse popster. Zo zet ze op Cry Baby sprookjesachtige klanken tegenover donkere thema’s als overspel en druggebruik. ‘Carousel’ combineert de vrolijke circuswereld met het gevoel van een verstikkende relatie, en paste bijgevolg perfect bij de sfeer van de televisiereeks American Horror Story. In ‘Pity Party’ wordt pop met trip-hop beats overschaduwd, waardoor alles in het nummer een tegenstelling wordt. Verder weerklinken er op het album echo’s van Lana Del Rey, Lorde, Tove Lo en Halsey. Het visuele van Melanie Martinez’ wereld speelt ook een belangrijke rol: de esthetiek van de muziek wordt omgezet in lugubere en tegelijk kleurrijke video’s. Geen wonder dat die miljoenen keren worden bekeken op Youtube.

Kom het universum van Melanie Martinez en Cry Baby ontdekken op 30 april in TRIX Club.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Melanie Martinez
Datum: 
30 april 2016
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over