Vergeten doelgroepen krijgen ‘vergeet-mij-niet-concerten’

Een concert in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, een akoestische muzikale vertelling door metalband Heidevolk en een Natte Neuzendisco zijn de nieuwe toevoegingen voor het verjaardagsfestival ‘10 jaar Luxor Love’ op 8 en 9 september. ‘Luxor Live is er voor elke Arnhemmer. Het blijkt echter dat we de afgelopen jaren enkele doelgroepen structureel vergeten zijn. Dit willen we goedmaken. De vergeten doelgroepen senioren, gedetineerden en honden en hun baasjes zijn als eerste aan de beurt’, aldus directeur Stefan Rebergen.

Natte Neuzen Disco

De afgelopen 10 jaar bezocht geen hond Luxor Live, daar komt zondagochtend 9 september verandering in met de Natte Neuzen Disco. In samenwerking met de Arnhemse hondencrèche Doggies Dig It is er een programma samengesteld met massage, ijsjes en andere hapjes, een photobooth en natuurlijk de disco waarin je kunt dansen met je viervoeter. ‘Luxor Live is een poppodium, dus Doggy dance mag natuurlijk niet ontbreken’, aldus mede organisator Jessica Derks van Doggies Dig It. De toegang is gratis op vertoon van je hond.

Bajesboogie

De Arnhemse band Donnerwetter speelt in de penitiaire inrichting Arnhem-Zuid, in de volksmond bekend als de Blue Band Bajes, nummers van cultheld Johnny Cash. De band speelt een deel van het concert samen met muzikanten uit de penitiaire inrichting. ‘Er zit ontzettend veel muzikaal talent in onze gevangenis, samen met Donnerwetter starten ze een repetitietraject en op zaterdagmiddag 8 september is de grote première voor alle afdelingen’, aldus afdelingshoofd Fred Witjes van P.I. Arnhem-Zuid. Één van de meest legendarische optredens van Johnny Cash vond ook plaats in een gevangenis, die van San Quentin.

Seniorenconcert door metalband Heidevolk

De Arnhemse band Heidevolk verzorgt op zondagmiddag 9 september een akoestische muzikale vertelling voor senioren. Een speciaal zitconcert waarin de band samen met een verteller diverse Gelderse mythen en sagen bezingt. ‘We hebben Arnhemse verzorgingstehuizen en hun inwoners uitgenodigd voor dit speciale concert. Heidevolk toert over de hele wereld: van Brazilië tot de Verenigde Staten en Europa, maar hun roots liggen hier in Gelderland en dat is ook de focus van dit themaconcert’, aldus programmeur Marijn de Valk van Luxor Live. De toegang is gratis en senioren kunnen zich opgeven via info@luxorlive.nl.

Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over