Meer dan 65 miljoen Spotify-streams. Vijvenzestig miljoen! Je zou van minder beginnen te duizelen. De Belgische producer en DJ Poldoore blijft er kalm bij. Het is de wereld die helemaal gek wordt. Van zijn muziek, uiteraard. Jarenlang bricoleren in zijn thuisstudio vol analoge curiositeiten, enthousiast sampelen en het hacken van live-instrumentopnames, leiden door de jaren heen tot een unieke sound, een die talloze muziekstijlen en tijdperken met elkaar verbindt, en de luisteraar meeneemt op een trip langs een dynamische auditieve soundscape.

Soft Focus, zijn vijfde album, is een thematisch werkstuk dat Poldoores plek als vaste waarde in elektronische downtempo-scene helemaal bevestigt. Soft Focus is weelderig, melodieus, melancholisch, zit boordevol emotie en displays ’s mans technische vaardigheid ten volle. Het is Poldoores meest ambitieuze poging tot nu toe om de wereld om hem heen te vertalen naar muziek, met een breed spectrum aan gevoelens.

Vakbeheersing. Als er iets is dat we met Poldoor associëren, dan toch dat. Zijn doorgedreven aandacht geeft Soft Focus een ​​gelaagde productiestijl, gecombineerd met warm sonics en knipoogjes naar tal van muzikale invloeden: jaren 1990-hiphop, obscure 1960 Northern Soul, mid-century jazz en early 1970 rhythm-and-blues. Soft Focus is een mooie weergave van Poldoores voorliefde voor sampling, vintage tapedelays en zijn passie voor analoge synthesizers. Het album werd het afgelopen jaar opgenomen in zijn thuisstudio, een haven vol analoge curiosa.

Het resultaat? Soft Focus is een sprankelende reis vol dromerige, door hiphop-gekleurde beats, pure analoge nostalgie. Het is een geluidscapsule die het verleden, het heden en de toekomst bottelt en de luisteraar meeneemt in een dynamische auditieve reis. Soft Focus is Poldoore ten voeten uit, en tonen de veelgelaagdheid van zijn passie: de gepassioneerde crate digger, de analoge enthousiasteling en de gedreven componist.

Luister/download HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over