Meer dan 65 miljoen Spotify-streams. Vijvenzestig miljoen! Je zou van minder beginnen te duizelen. De Belgische producer en DJ Poldoore blijft er kalm bij. Het is de wereld die helemaal gek wordt. Van zijn muziek, uiteraard. Jarenlang bricoleren in zijn thuisstudio vol analoge curiositeiten, enthousiast sampelen en het hacken van live-instrumentopnames, leiden door de jaren heen tot een unieke sound, een die talloze muziekstijlen en tijdperken met elkaar verbindt, en de luisteraar meeneemt op een trip langs een dynamische auditieve soundscape.

De meest in het oog springende emotie op Hourglass, de eerste single van Poldoores vijfde studioalbum Soft Focus, is dromerige nostalgie. Samen met het ultralyrische duo ASM (A State Of Mind), keert Poldoore terug naar het pittige boombap-geluid van hiphops golden era in een kenmerkende productie, vol crunchy beats en soulvolle samples.

De lyrics op Hourglass lonken naar een mistig verleden, met ietwat weemoed. Op momenten dat we de balans opmaken van het pad dat ons van het verleden naar het heden heeft gebracht, komen herinneringen opborrelen ... Vol verdriet en schoonheid.

Luister HIER.
Bekijk de video HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over