In deze woelige tijden waarin sociale contacten massaal worden teruggeschroefd en sociale afstand de nieuwe norm is geworden, kunnen de Belgische artiesten een hart onder de riem goed gebruiken. Door het afgelasten van concerten en festivals, uitgestelde releases, geen promo meer, platenwinkels die verplicht de deuren moeten sluiten, wordt stevig ingehakt op het ecosysteem van de muziekindustrie. De fysieke verkoop van cd’s en vinyl zien we met lede ogen aan herleid tot zo goed als nul.

Vanuit de muziekindustrie wensen we alle Belgische artiesten te ondersteunen en deze een duw in de rug te geven. Middels een mediacampagne willen we een korte maar duidelijke boodschap brengen: #Playlocal, we nodigen iedereen uit om Belgische muziek af te spelen en te luisteren via eender welk medium en op die manier de muzieksector te ondersteunen. Nu is het uitgelezen moment om nieuwigheden te ontdekken of om met Belgische klassiekers een nostalgische snaar te raken. Welk formaat men ook verkiest: aankoop via vinyl, cd, downloads of via streaming, alle steun is welkom.

#Playlocal: draai Belgische muziek en steun artiesten van bij ons

De wereld valt stil. Tijd om er wat goeie muziek tegenaan te smijten. En dat mag gerust van een Belgische artiest zijn.

De Belgische artiesten zijn er altijd voor jou geweest. Tijdens ups en tijdens lows. Van het troostende ‘My Heroics, part one’ op een melancholische avond tot het opzwepende ‘Pump Up the Jam’ op de dansvloer. In deze tijden hebben we muziek meer dan ooit nodig. En Belgische artiesten hebben jou meer dan ooit nodig. De oplossing is simpel, toch?

#Playlocal

Lokaal winkelen is belangrijk om de Belgische economie draaiende te houden. Om elkaar te steunen en te helpen. Wij pleiten naast het terechte #shoplocal ook voor #playlocal. Draai Belgische muziek. We hebben er de tijd voor, muziek maakt gelukkig én je steunt er artiesten van bij ons door. Stream “Hard Times” van The Scabs of ‘Naar De Wuppe’ van Het Zesde Metaal, naargelang je gemoedstoestand. Draai ‘Housewife’ terwijl je de stofzuiger bovenhaalt. Schreeuw ‘I Can’t Live in a Living Room’ als het je allemaal even teveel wordt. Stuur ‘Eenzaam zonder jou’ naar je Tinderdate en ‘Ik Hou Van U’ naar uw meme in het rusthuis. Leg een cd of vinylplaat op. Doe het allemaal, maar doe het Belgisch. De artiesten zullen je als dit allemaal achter de rug is bedanken met straffe nieuwe platen, zinderende optredens en verbindende muziek.

Quarantaineplaat

Vier jaar geleden werd op 22 maart ‘Imagine’ het nummer van troost. Laat de quarantaineplaat er eentje van eigen bodem zijn. Want wij hebben verdomd goeie muziek.

Wil je graag jouw steentje bijdragen? Deze volledig Belgische #playlocal playlist mag op repeat!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over