Placebo rockt Werchter op donderdag 3 juli

Speculaas, chocolade, mandarijntjes én een bevestiging voor Rock Werchter 2014. Dat is wat deze ochtend ten huize Rock Werchter werd afgeleverd door de goede Sint en zijn vriend Piet. Placebo zal op donderdag 3 juli optreden op Rock Werchter. Ook al zeker voor die eerste festivaldag zijn Skrillex en Metallica. Arctic Monkeys en Major Lazer zijn er op vrijdag 4 juli. Op zaterdag 5 juli verwelkomt Werchter alvast Pixies en Triggerfinger. En voor zondag 6 juli is Franz Ferdinand reeds bevestigd. De ticketverkoop start morgen om 14u.

Placebo heeft zeven albums gemaakt en komt dit jaar voor de zevende keer naar Werchter. En wel om ‘Loud Like Love’ (2013) voor te stellen. Een grotere binding is ondenkbaar. Placebo is letterlijk en figuurlijk een internationaal fenomeen. Het drietal is het gevolg van een weerzien in 1994 tussen de Zweed Stefan Olsdal en de in Brussel geboren Amerikaanse Schot Brian Molko. De twee hadden in Luxemburg samen op school gezeten en komen mekaar terug tegen in de Londense metro. Ze starten de groep Ashtray Heart die een jaar later wordt omgedoopt tot Placebo. Drummer Steve Forrest komt in 2007 Steve Hewitt vervangen. Hij zat eerder bij de Californische punkgroep Evaline. Het geluid van de groep is gelukkig minder complex. Placebo staat al twintig jaar voor wat goede rock moet zijn: intens, verleidelijk, grappig en licht aangebrand.

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. De ticketverkoop start morgen, zaterdag 7 december, om 14u via proximusgoformusic.be. Klik hier voor ticketprijzen en gedetailleerde ticketinfo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: