Zonder twijfel één van de mooiste concerten van Rock Werchter 2016. En de meesterlijke PJ Harvey keert dit najaar met een zaalshow terug naar ons land!

De hogepriesteres van de rock’n roll bezwoer festivalgangers met haar energieke podiumprésence en een hallucinante virtuositeit. Met dreunende rocksongs en lyrische (bijna bovennatuurlijke) songs, nauwkeurig geordend in een sober geheel, tekende de Britse voor een memorabele liveshow. Haar nieuwe spektakel, met PJ Harvey zelf aan de percussie en de blazers, omringd door een onnavolgbare negenkoppige band (met haar onafscheidelijke producer en compagnon John Parish op gitaar), draait geheel rond haar negende album. Muzikaal meesterschap van de hoogste plank, waarvan iedereen zou moeten proeven! Haar vijfde passage gaat de annalen van het festival in. Polly Jean Harvey heeft haar métier en haar engagement goed uitgekiend. Ze bouwt verder aan een tijdloos en uitzonderlijk veelzijdig oeuvre. Voor haar jongste langspeler, "The Hope Six Demolition Project", deed ze inspiratie op tijdens haar reizen door Afghanistan, Kosovo en Washington. Net als "Let England Shake", waarmee ze in 2011 de felbegeerde Mercury Prize wegkaapte, toont ze eens te meer haar ongelofelijke talent om de harde realiteit van het leven om te zetten in prachtnummers.

Tot eenieders plezier breidt PJ Harvey haar internationale tournee dit najaar uit met een reeks zaalconcerten! Ook naar ons land keert ze terug, dit keer om Vorst Nationaal te betoveren op woensdag 19 oktober. Een niet te missen afspraak! De ticketverkoop start op donderdag 14 juli om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
PJ Harvey
Datum: 
Woensdag 19 oktober 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over