De derde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 24 t/m 26 juni in de Groene Heuvels te Beuningen. Morgen om 11:00u gaat de kaartverkoop van start en vandaag wordt bekend dat PJ Harvey, Flume, Charles Bradley & His Extraordinaires, Fresku en Sun Kil Moon aan het programma zijn toegevoegd. Eerder werden oa reeds The National, Mac DeMarco en Glen Hansard. (Alle namen zie lager of www.downtherabbithole.nl ).

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Vandaag worden vijf acts aan het programma toegevoegd:

PJ Harvey

De terugkeer van PJ Harvey is misschien wel het nieuws van het jaar, en niet alleen omdat Down The Rabbit Hole haar enige festivalshow in Nederland is. Check die overvolle schoorsteenmantel maar: het Britse multitalent won alleen de Mercury Prize al twee keer – als enige artiest ooit. De koningin van de alt.rock zoekt nooit de makkelijkste weg, maar bewandelt liever de meest eigenzinnige. En waar Polly Jean gaat, volgen velen, hulpeloos gehypnotiseerd door haar ijskoude zelfvertrouwen en die buitenaards mooie stem. Nog meer nieuws? Harvey nam haar aanstaande negende album live op in een eenwegspiegelglazen studio in het Londonse Somerset House, onder toeziend oog van een ademloos publiek. Laat die zomer maar komen.

Flume

Dankzij Harley Streten heeft Australië een vaste plek op de dancewereldkaart. Als Flume scoort de dj/producer uit Sydney sinds 2012 hit na hit met killertracks als Holding On en populaire remixes van Rustie, Arcade Fire en Disclosure. De beatmaker doet zijn ding op het koalatastische label Future Classic, waar ook Cashmere Cat en Chet Faker hun bureau hebben staan, en waar zijn langverwachte tweede album binnenkort moet uitkomen. Hopelijk op tijd voor zijn show in de Groene Heuvels, want boven alles is Flume een echte publiekslieveling, die met zijn slicke crossover boordevol hiphop, bass, R&B en house zelfs de grootste haters aan het springen krijgt.

Charles Bradley & His Extraordinaires

De vintage soul van Charles Bradley en zijn zeven Extraordinaires lijkt in de gouden gloriejaren zestig geboren te zijn. Da’s maar deels waar, want de kwieke 65-plusser brak pas in 2011 echt door, nadat hij door Daptone Records werd ontdekt tijdens een van zijn shows als Black Velvet – de biggest, baddest James Brown-imitator van Brooklyn. Nu de Screaming Eagle of Soul op eigen benen staat, is er van nep geen sprake meer; integendeel. Charles Bradley & His Extraordinaires zijn niets minder dan de echte deal: een ouderwets stomende soulrevue, waarbij gloeiend koper, fatback drums en superfly gitaartjes in dikke zweetdruppels van het tentdoek druipen.

Fresku

Fresku heeft zijn shit straight. Altijd al gehad, want de friste rapper uit Eindhoven verhaalt voornamelijk over zijn eigen gevoelsleven en moeilijke maatschappelijke taboes – en maakt daarmee in half Nederland en omstreken de tongen los. Dat de Top Notch-hoeksteen in 2015 het Nederlandse hiphopalbum van het jaar afleverde, was daarom niet helemaal een verrassing, zeker omdat Nooit Meer Terug geheel werd geproduceerd door de meesterlijke video- en beatbaas Teemong. Vlak daarnaast ook de gastbijdragen van Ronnie Flex, Sevdaliza en de gifspittende MocroManiac niet uit, maar aan de regelmatig briljante flow van Fresku zelf kunnen momenteel maar weinig Nederhoppers tippen.

Sun Kil Moon

Mark Kozelek is een geval apart. De Amerikaan neemt – subtiel gezegd – geen blad voor de mond, waardoor de bloedstollend mooie folkrock van zijn band Sun Kil Moon nogal eens ondersneeuwt in verhitte discussies over respect voor vrouwen en The War On Drugs. Dat neemt echter niet weg dat Sun Kil Moons zesde plaat Benji bij elke liefhebber grijsgedraaid en stukgeknuffeld in de kast staat. Want ondanks alles is Kozelek vooral een onnavolgbaar singer-songwriter, die zijn complete leven en lijden rauw en onverbloemd blootlegt in ontroerende, behoedzaam gearrangeerde juwelen van liedjes, die de wereld een heel stuk dragelijker maken.

Eerder werd bekend dat The National, MacDeMarco, Glen Hansard, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Mura Masa, Dubioza Kolektiv, The London Souls, Pat Thomas & Kwashibu Area Band en Sonido Gallo Negro naar het festival komen, alvast inluisteren kan via de DTRH Spotify playlist. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten.

Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van bovenstaande acts te vinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: