Pippi Langkous, de avontuurlijke bengel met de knalrode vlechten, is binnenkort weer op de planken te zien, in een vrolijke familiemusical met Hannah van Vliet als ‘het sterkste meisje ter wereld’. Een gloednieuw ‘Pippi’-avontuur, vol humor, spanning en ontroering. Toen de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren ‘Pippi Langkous’ bedacht, had ze nooit durven dromen dat haar creatie decennia later de kinderen en hun ouders nog altijd zo zou begeesteren. Maar elke nieuwe generatie kan niet anders dan houden van Pippi, van haar fratsen, haar moeder en enorme fantasie.

Vandaar deze nieuwe musical van Theater Familie, geregisseerd door Jasper Verheugd, met gloednieuwe liedjes van Ronny Mosuse en nieuwe arrangementen van Peter van de Witte. Zij tekenen voor een wervelende en verrassende voorstelling, want wie denkt dat hij of zij Pippi al kent en dat het niet gekker kan, heeft het mis: bij Pippi Langkous kan het nog altijd gekker.

In deze musical blijft Pippi Langkous zichzelf: een oersterk meisje dat paarden kan optillen, en de dingen met heel andere ogen bekijkt dan de mensen om zich heen. Maar de makers zorgen er wel voor dat de voorstelling niet in nostalgie blijft steken. Dit is echt een ‘Pippi’ voor de kinderen van vandaag.

Het verhaal begint wanneer Pippi Langkous intrekt in Villa Kakelbont, nadat haar vader, de goedhartige piratenkapitein Ephraïm Langkous, op zee overboord is geslagen. Pippi maakt kennis met haar buurkinderen Tommie en Annika, die al snel haar allerbeste vrienden worden. De bemoeizieke Tante Pastellia wil Pippi naar het kindertehuis sturen, hoewel Pippi volhoudt dat ze helemaal geen wees is.

Om dat te bewijzen, moet ze zo snel mogelijk haar vader vinden. Samen met Tommie en Annika gaat ze op een avontuurlijke zoektocht. Wanneer ze Ephraïm vinden, blijkt hij gevangen te zitten. Hem uit de klauwen van de slechteriken bevrijden, zal geen makkelijke opdracht zijn.

Naast Hannah van Vliet als Pippi, spelen ook Remy Koffijberg als haar aapje Meneer Nilsson, Harriët Stroet als Tommie en Annika’s moeder, Joey Schalker als Tommie, Anne Deliën als Annika, Raymond Kurvers als Tante Pastellia en Finn Poncin als Pippi’s vader. Pippi Langkous ging op 15 oktober in première in het Nederlandse Amstelveen zowel de kinderen als de volwassenen in de zaal waren laaiend enthousiast en leefden met Pippi mee.

Tijdens de Krokusvakantie staat de stoere, knotsgekke Pippi Langkous in het Ethias Theater Hasselt, Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pippi Langkous
Datum: 
18 februari 2015
Locatie: 
Ethics Theater Hasselt

Reservatie:

Meer over