Een van de meest iconische en invloedrijke albums, The Dark Side Of The Moon, bestaat 50 jaar. Dit wordt gevierd met de uitgave van een deluxe box set op 24 maart. Deze set bestaat uit een CD en LP van het in 2023 geremasterde studio album, een Blu-Ray + DVD met de originele 5.1 mix en geremasterde studio versies, een Blu-ray disc met Atmos mix en een CD en LP met opnames van The Dark Side Of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, 1974. Tot slot bevat de set ook het boek Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary.

Een aantal items uit de box set zullen ook los verkrijgbaar zijn. Op 23 maart zal The Dark Side Of The Moon - Live At Wembley Empire Pool, London, 1974 ook als CD en LP verkrijgbaar zijn. Daarnaast zal ook het boek Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary apart worden verkocht. Hierin zijn nog nooit eerder uitgebrachte foto's terug te vinden van The Dark Side Of The Moon tours tussen 1972 en 1975.

COMPETITIE
Ter ere van dit jubileum vraagt Pink Floyd de nieuwe generatie animators mee te doen aan een competitie. Hierin kunnen zij zelfgemaakte videoclips voor een van de tien tracks op het iconische album inzenden. Een panel van experts, waaronder Pink Floyd's Nick Mason, zal bepalen wie de winnaar wordt. Ga voor meer informatie naar: https://www.pinkfloyd.com/competition/

PLANETARIUM SHOW
De release presentatie van The Dark Side Of The Moon vond op 27 februari 1973 plaats in het planetarium in Londen. De plaat werd afgespeeld en tegelijkertijd werden er in het planetarium sterren, sterrenbeelden en beelden van de kosmos vertoond. Dit was een ongekend succes. Vijftig jaar later zal dit spektakel met vernieuwde technologie opnieuw vertoond worden in planetaria over de gehele wereld. De lijst met locaties wordt later bekend gemaakt.

OVER THE DARK SIDE OF THE MOON
The Dark Side Of The Moon is wereldwijd meer dan 50 miljoen keer verkocht. Pink Floyd maakte de plaat aan de hand van live performances. Een aantal maanden voordat de opnames van start gingen, speelde de band een vroege versie van het album in het Rainbow Theatre in Londen. The Dark Side Of The Moon is het achtste studio album van Pink Floyd en het materiaal werd in 1972 en 1973 opgenomen in de EMI Studios (nu Abbey Road) in Londen. Het iconische artwork, een prismaspectrum, werd ontworpen door Storm Thorgerson en George Hardie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over