Het Noord Nederlands Orkest doet de grootste Pink Floyd-hits herleven in een onvergetelijke symfonische uitvoering. Op 10 september kan u genieten van legendarische rockklassiekers als 'Another Brick in the Wall' en 'Money', uitgevoerd door een 100-koppig orkest onder leiding van Dirk Brossé! Wees er snel bij, want dit concert is slechts éénmaal in Vlaanderen te zien!

Als het oudste symfonieorkest van Nederland heeft het Noord Nederlandse Orkest een stevige reputatie opgebouwd met een repertoire dat varieert van Barok tot de 21ste-eeuwse klassieke muziek. Elk seizoen betrekt het orkest ook andere muziekstijlen in zijn programma, maar met Symphonic Echoes of Pink Floyd laat het Noord Nederlands Orkest zich van zijn meest verassende kant zien.

Toch is het symfonisch arrangeren van Pink Floyd’s grootste hits helemaal niet zo ver gezocht. Hun legendarisch sound staat immers bekend om zijn klassieke rockcompositie die gebruik maakt van symfonische muziek. Denk maar aan nummers als Another Brick in the Wall, Breathe, Money, Wish You Were Here en Comfortably Numb.

Dit concert staat onder de deskundige leiding van Dirk Brossé, één van Europa’s meest veelzijdige componisten en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Sedert 1999 is Dirk Brossé muziekdirecteur van het Tokyo International Music Festival en muziekdirecteur bij het prestigieuze Internationaal Filmfestival van Vlaanderen.

Pink Floyd behoort tot de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de rockgeschiedenis, wereldwijd goed voor meer dan 250 miljoen verkochte albums.

Bij de nummers van Pink Floyd hoort natuurlijk stevige zangers! Niemand minder dan Bert Heerink, Antonie Kamerling en Erik Mesie nemen de zangpartijen voor hun rekening.

Bert Heerink
De carrière van Bert Heerink ging groots van start toen hij als leadzanger met de band VandenBerg grote (inter-)nationale hits scoorde met nummers als Burning Heart en Different Worlds. Zijn Nederlandstalige albums, waaronder het prachtige album Storm na de stilte, verkocht in Nederland meer dan 75.000 verkochte exemplaren! Van 2000-2005 was Heerink leadzanger bij Kayak. In 2006 toerde hij eveneens met het theaterprogramma Queen In Concert door heel Nederland.

Antonie Kamerling
Antonie Kamerling is vooral bekend als acteur. Gerenommeerde en bekende theatermakers als Ivo van Hove, Dirk Tanghe en Eddy Habbema regisseerden Kamerling in stukken als Hamlet en Elisabeth. Ook op het witte doek bleef Antonie actief. Zo was hij te zien in De Kleine Blonde Dood, Suite 16, Left Luggage, Het 14e Kippetje, en Ik Ook Van Jou. Dat hij kon zingen bewees hij met de hitsingle Toen Ik Je Zag, uit de film All Stars, en zijn gelauwerde hoofdrol in Turks Fruit, de musical.

Erik Mesie
Begin jaren tachtig maakte Erik Mesie furore met zijn toenmalige band 'Toontje Lager'. Zo verschenen in 1982 de singles Net als in de film en Ben jij ook zo bang, die beiden grote hits werden. In 1983 werd 'Zoveel te doen' uitgebracht, dan binnen een week in de hitparades belandde. Wat volgde, was een periode vol televisieoptredens en live shows. Het succes werd herhaald met Stiekem gedanst en het gelijknamige album. Sinds enige tijd staat zijn gloednieuwe band (Erik Mesie & Band) in de startblokken!

Symphonic Echoes of Pink Floyd
Op 10 september 2007 om 20.00u. in de Stadsschouwburg Antwerpen

Ticketprijzen
Cat. 1: 31,5 euro
Cat. 2: 26,5 euro
Cat. 3: 21,0 euro
Cat. 4: 16,0 euro
(ticketprijzen zijn exclusief reservatie- en verzendingskosten)

Tickets & info
077/37.38.39
www.stadsschouwburgantwerpen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: