PINGPONGCLUB lanceert met 'You Don’t Mind It' de tweede single van hun nieuwste EP 'In The Middle', die op 23/10 zal worden voorgesteld in Charlatan (Gent). Tickets voor deze EP-release en pre-orders voor de vinyl zijn vanaf nu beschikbaar via de webshop. Dankzij de samenwerking met producer Reinhard Vanbergen kreeg de band de kans hun sound verder te verkennen en verfijnen. De ‘don’t overthink’- aanpak resulteert in dromerige maar directe songs, doordrenkt met groove en zelfreflectie.

Jonas Desmet: “Het is algemeen geweten dat je niet altijd even gelukkig wordt door het lezen van het nieuws. Op een druilerige zondag liet de krant me niet meer los. Een gevoel van totale hulpeloosheid overspoelde me, een gevoel dat ik graag van me af wilde schrijven met 'You Don't Mind It'. De invloeden van gruwelijke oorlogsbeelden, uitspraken van politieke leiders en een debat over mentale gezondheid resulteerden in een donkere, maar sferische song. Een song die je op meerdere manieren kan interpreteren, maar die vooral hoop wil brengen. Die hoop wordt heel mooi weerspiegeld door de fluwelen vocals van Flo Delameilleure (Juniper).”

'Don't Belong', de eerste vooruitgeschoven single van de EP 'In The Middle', verscheen in februari.

Videoclip 'Don't Belong' - acoustic session in CC Meulestede

PINGPONGCLUB is een Gent-Kortrijkse band die een unieke mix brengt van dansbare ritmes en doordachte songwriting. De groep viel op tijdens wedstrijden als Lotto’s Wild Talent bij het Wilde Westen, Humo's Rock Rally en Soundtrack en kreeg met ‘Move On’ airplay op Studio Brussel en Radio Willy.

PINGPONGCLUB trekt eind april naar Duitsland voor een reeks solo support shows van Mooneye.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over