De affiche van het vijfde Bengelpopfestival is bekend: de optredens van Piet Piraat en Marjolein op het muziekpodium zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij de zes- en zevenjarige Bengels van 67 scholen uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Ook voor de overvloed aan megacoole randanimatie in de veilig omheinde en avontuurlijke speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel in Balen zullen ze ogen te kort komen: de succesnummers van de voorbije edities (quad race, voetbalcup,…) zijn ook op deze lustrumeditie weer van de partij; maar de nieuwe attracties zullen zeker inspelen op de tomeloze creativiteit en fantasie van onze Bengels.

Schip ahoi hoi hoi

Op het muziekpodium heeft de organisatie niemand minder dan Piet Piraat en het kindersterretje Marjolein kunnen strikken: een act die zeker zal aanspreken bij de doelgroep van zes- en zevenjarigen.

Piet Piraat trotseert in zijn eentje de woeste zeeën van het Bengelpop podium. De kapitein van de Scheve Schuit zingt zijn grootste hits en entertaint op onnavolgbare wijze de jonge Bengel piraatjes. Schip ahoi!

Met haar nieuwste single ‘Kamer’ kwam Marjolein begin dit jaar binnen in de Vlaamse top 10 en stond zij op nummer 1 in de Kids Top 20 (VTM). Sindsdien is zij er vaste klant en mocht zij al optreden in ‘Tien om te Zien’.

Megacoole randanimatie: enkele spectaculaire nieuwigheden

Uit ervaring weten de organisatoren dat de randanimatie eigenlijk de topattractie is voor deze Bengels. Uiteraard hebben ze voor deze lustrum editie hierbij extra hun best gedaan: de moderne en avontuurlijke speeltuin van recreatiedomein Keiheuvel is al een trekpleister op zich; de succesnummers van de voorbije edities blijven ook trouw op post, zoals allerhande gekke springkastelen, Q8 Quad Race, grime, Bengelpop Tattoo shop, gocarts parcours, zeepbellencircus, K’Nex en Bengelpop Voetbalcup.

Maar de organisatoren hebben het afgelopen jaar ook niet stilgezeten. Ze hebben weer enkele toffe en creatieve nieuwigheden klaar die zeker weer voor kippenvelmomenten zullen zorgen:
Lejo
Een unieke vertederende vorm van minimalistisch poppentheater. Op het straatkunstenfestival heeft hij met zijn oogbollen en blote handen zowel jong als oud kunnen boeien.

Circus Jabbe Dabbe Doe
In een nostalgische circustent kunnen de kinderen een korte circusvoorstelling bijwonen.

Olievatenpercussie
Niets is zo leuk als in groep trommelen op oude olievaten in het ritme van verschillende culturen.

Bouwchallenge K’Nex
Vijf scholen doen mee aan de bouwwedstrijd van K’Nex. Maak van 2 sets 1 nieuwe ballenbaan.

Playskool Wheelpals
Op het Bengelpop race circuit kunnen de Bengels het tegen elkaar opnemen met de Wheelpals.

PlayMais
PlayMais is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar speelgoed, gemaakt op basis van mais, water en levensmiddelenkleurstoffen. Met een klein beetje water krijg je eindeloze knutselmogelijkheden: scheuren, knippen, plakken, snijden, vervormen… Creativiteit ten top.

Radio Bembem
De leukste kidsradio ‘Radio BEMBEM’ brengt steeds de tofste muziek via www.radiobembem.be. Ook op Bengelpop kunnen de Bengels luisteren naar hun favoriete nummers en dansen op de beste hits in de BEMBEM Disco op het hoofdpodium!

Een volledig overzicht van de animatie vind je op de website www.bengelpop.be.

Bengelpop Voetbalcup
Wat vorig jaar kleinschalig startte met enkele ploegen is dit jaar fors uitgebreid tot 13 ploegen. In een reuze opblaasbaar tafelvoetbalspel (14m x 7m) zullen de Bengels kunnen strijden voor de tweede Bengelpop Voetbalcup. Deze voetbalcompetitie waarin de kinderen zelf Beckham, Ronaldo of Kompany kunnen spelen, zal gegarandeerd voor veel plezier zorgen.

Bengelpop is (eerlijk) verkocht!
In de vip-ruimte en op het lerarenterras worden fairtrade koffie en thee geschonken op deze manier draagt Bengelpop zijn steentje bij tot de eerlijke wereldhandel. Daarnaast is er voor de tweede maal het project afvalluwe scholen: maar liefst 700 leerlingen engageren zich hiertoe.

Nog 100 tickets
Het startschot voor de ticketverkoop van particulieren is ook gegeven. Er zijn nog 100 tickets verkrijgbaar. Alleen de snelste bellers zullen dit uniek kinderspektakel nog kunnen meemaken… Prijs voor particulieren in vvk 7 euro. Kassa 9 euro. Bel dus snel 014/81.03.01.

Afspraak dus op dinsdag 26 juni 2007 van 9u tot 16u op Recreatiedomein Keiheuvel te Balen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: