2019 zag de release van zijn debuutalbum Piano Piano in een productie van Wouter Van Belle. Een niet aflatende zoektocht naar de puurheid van de melodie. Ze zijn ogenschijnlijk eenvoudig, die melodieën, maar verbergen een diepe rijkdom. Dat merkte ook het grote publiek want via Spotify vond hij al behoorlijk wat bewonderaars en werd beluisterd in 76 verschillende landen... van Amsterdam tot Sidney...

Concreet betekent dit meer dan 500K streams op een half jaar tijd. Met verscheidene nummers in twee gereputeerde internationale Spotify Playlists:

  • Calm and Focused (drie nummers!)
  • Classical New Releases (twee nummers!)

En dan is er nu op vrijdag 10 juli reeds een opvolger in de vorm van de EP 'When The World Stood Still' , of hoe in moeilijke tijden als dit, reflectie leidt tot schoonheid in zijn puurste vorm.

Beluister HIER de nieuwe single With The Sun (Came The Summer)

Florejan over de EP:

In deze vreemde periode nemen we allemaal afstand van elkaar, maar we nemen ook afstand van ons normale, alledaagse leven. De wereld staat op zijn kop.

'When The World Stood Still' is het resultaat van deze beproevende maanden. Het is een manier om gezond te blijven; fysiek, maar zeker ook mentaal. Vier liedjes die uiting geven aan deze tijd van eenzaamheid, aan het ongeloof van deze situatie, maar bovenal een inzicht in een andere manier van leven. Het zien van een positief teken in deze draaiende, veranderende wereld.

I counted the days
Of endless walks
In an evening sun
When the world stood still

I looked at the stars
Centuries away
All passed by
When the world stood still

I played a song
In the morning light
And gave it the name:
When The World Stood Still.

There are moments in everyone’s lifetime when the world comes to a full stop; a complete standstill. Recent months have elevated this awareness from a personal to a global scale. Maybe in a few years, or perhaps decades, we’ll look back on this period when not only the world stood still, but began spinning the other way round. (Florejan)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over