Philippe Geubels kennen we allemaal als een volbloed comedian. Maar weinigen weten dat hij ook een wandelende medische encyclopedie is. Sommige mensen kennen alle afleveringen van FC De Kampioenen van buiten, Philippe kent volledige bijsluiters van medicamenten uit zijn hoofd. Met dat verborgen talent kunnen we volgend jaar kennismaken in Is er een dokter in de zaal?, een humoristische panelquiz over het belangrijkste onderwerp ter wereld: onze gezondheid. Met Philippe Geubels als host.

In de nieuwe quiz gaat hij samen met vier bekende panelleden in diverse rondes op zoek naar antwoorden op allerlei gezondheidsvragen, serieuze en luchtige. Philippe en zijn gasten zullen zich buigen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van nieuwe medicijnen tot vergeten groenten. De panelleden proberen de vragen correct te beantwoorden al is een gezonde dosis humor nooit ver weg. En als niemand het nog zeker weet, dan kunnen ze altijd die ultieme vraag stellen: is er een dokter in de zaal? En ja, dat blijkt ook het geval te zijn. Is er een dokter in de zaal? wordt een ontspannend programma waar we allemaal iets van kunnen opsteken.

“Iedereen is bezig met gezondheid, maar we hebben er ook allemaal ons eigen idee over”, zegt Philippe Geubels. “Dat leek me een heel interessant vertrekpunt voor een quiz. Wie weet wat leer ik nog bij?”

Olivier Goris, netmanager van Eén: “Nog meer Geubels op Eén! Na het fantastische succes van Taboe en de enthousiaste geluiden die we op de set van zijn fictiereeks Geub horen, kunnen we nu ook al een volgend programma met Philippe Geubels aankondigen bij Eén. Is er een dokter in de zaal? brengt humor en gezondheid samen, twee zaken waar Philippe meester in is: ik ken niemand die zoveel kwaaltjes, medicijnen en bijsluiters uit het hoofd kent. Philippe is ook een grote naam in Nederland. Daardoor kunnen we, net als bij Geub, opnieuw samenwerken met RTL Nederland en daar kijken we heel erg naar uit."

Er komt inderdaad ook een Nederlandse versie van de quiz, met Philippe Geubels als presentator en in hetzelfde decor, maar met Nederlandse panelleden. Daarvoor werken Eén en producent Pretpraters samen met de Nederlandse zendergroep RTL.

Ellen Meijerse, commissioning editor RTL: “We zijn blij met deze samenwerking waar Philippe een Nederlandse versie van de nieuwe Vlaamse quiz ‘Is Er Een Dokter In De Zaal’ voor RTL gaat maken met Nederlandse panelleden. Daarvoor werken we ook weer graag samen met Eén en producent Pretpraters.”

Ondertussen zijn ook de opnames van de komische fictiereeks Geub volop aan de gang. Ook die reeks met Philippe Geubels zal zowel op Eén als op RTL Nederland te zien. Geub wordt gemaakt door Woestijnvis en in Nederland gecoproduceerd door Pretpraters NL Producties.

'Is er een dokter in de zaal?' wordt op Eén uitgezonden in het voorjaar van 2019.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over