Anton De Boes, de man achter Philemon, is opgegroeid in een muzikaal nest. Zijn vader valt te klasseren onder de noemer ‘freak’ als het op The Beatles aankomt, terwijl zijn moeder als muziekleerkracht toonladders mengde in Antons fruitpap. In 2017 durft Anton eindelijk naar buiten te komen als zanger en frontman, enter Philemon. Onder dit pseudoniem laat Anton De Boes zijn voorliefde voor veelzijdige melodieën, Beatlesesque meerstemmigheid en melancholische lo-fi-folk een eigen leven leiden.

Anton nam zijn EP op in Studio Jezus met notoir Beatles-fan Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove…) als producer, en ondertussen speelde de groep al in AB de support van Dope Lemon (Angus Stone), in Trix met Phosphorescent.

Het oorspronkelijke releaseconcert en tevens verjaardagsfeestje van zijn label 62TV Records op Les Nuits Botanique (29 april) is uitgesteld tot oktober .

Ondertussen blijft Philemon actief met confinement sessies op social media. Check zijn John Lennon cover hieronder.

PHILEMON BIO

Philemon staat voor de herontdekking van melodieuze kracht. In zijn lo-fi pop zinderen invloeden uit sixties, nineties en hedendaagse indiefolk door. Met muzikale moleculen van onder andere The Beatles, Grandaddy, Elliott Smith of Andy Shauf cree¨ert Philemon een rijke, harmonieuze chemie. Ongewone akkoordenprogressies en uitgekiende arrangementen binnen een organische structuur vormen de eigenzinnige Philemon-signatuur.

GEBOORTE VAN PHILEMON
Anton De Boes, de man achter Philemon, groeide op in een muzikaal nest. Als zoon van een Beatles-freak en een muzieklerares kreeg hij melodiee¨n en toonladders met de paplepel ingegoten. Zijn eerste muzikale stappen zette De Boes als bassist. In 2017 ontpopte hij zich tot songwriter en frontman: Philemon was geboren. Met de release van debuutsingle ‘Tomorrow’ kon hij meteen rekenen op bijval. Na zijn deelname aan Humo’s Rock Rally besloot de Sint-Niklazenaar er vol voor te gaan.

DEWEZE-SESSIES/NIEUWE EP ‘HOURGLASS’
Diverse opnamesessies met producer Pascal Deweze bezorgden Philemon een contract bij indielabel 62TV Records (M. Ward, Girls in Hawaii, The Tellers). ‘Are You Coming To Get Me’ werd als single gereleaset. Intussen is Philemon een band geworden en toonde het zijn collectieve talent als voorprogramma van onder andere Dope Lemon, Foxwarren (Andy Shauf), Phosphorescent en Stef Kamil Carlens. Philemon zette zijn samenwerking met Pascal Deweze voort en nam zijn eerste EP op. ‘Hourglass’ is het resultaat, een verzameling van zes aanstekelijke indiepopsongs.

ZANDLOPER VAN SCHOONHEID EN VERVAL
Op ‘Hourglass’ koppelt Philemon sprankelende melodieen aan melancholische mijmeringen over vergankelijkheid van leven en liefde. De zandloper als metronoom van schoonheid en verval... De singer/songerwriter bedwelmt de luisteraar met zijn recherche du temps perdu.

‘Hourglass’ komt op 3 april uit op 62TV Records (Girls in Hawaii, M. Ward, The Tellers). Eerder werd ‘Belly Dancers’ als single uitgebracht op hetzelfde label.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over