Vandaag laat Philemon z'n tweede EP 'Familiar Stranger' op de wereld los! In de studio laat bezieler De Boes zich voor deze tweede EP opnieuw vergezellen door producer Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove), Michiel Balcaen(Balthazar, Warhaus) op drums en Kim Van Elsen op gitaar.

Op openings- en titeltrack ‘Familiar Stranger’ bezingt De Boes die persoon op de trein bus, metro die je elke dag opnieuw tegenkomt maar niet kent. “Er zijn mensen die je telkens opnieuw ziet, soms meer dan je vrienden of familie, maar je weet absoluut niets van die persoon”, vertelt frontman Anton. “Je begint dan zelf een verhaal te verzinnen bij die mensen hun leven.” Dat is exact wat deze song doet. ‘Familiar Stranger’ duikt in de blik van een bekende onbekende op de trein naar Sint-Niklaas.

‘Try A Little Harder’ is dan weer een opzwepende song die doet denken aan Grandaddy en The Beatles. Hier vertelt Philemon ee verhaal van een tiener die zijn ware liefde wil spreken, maar door een gebrek aan lef en een flinke dosis pech telkens van een kale reis terugkeert. Op zijn jongere zelf blikt hij terug met de profetische woorden “why don’t you try a little harder?”. Of hoe alles achteraf zo eenvoudig lijkt te zijn.

Het derde nummer op de EP heet ‘Horseflies’ en werpt een warme gloed over de EP. “Het gaat over een herinnering aan een zwoele zomeravond in Frankrijk, één zonder zorgen”, vertelt Anton. In die zin gaat ‘Horseflies’ over het kunnen ontsnappen aan het leven en je onderdompelen in een zorgeloos bestaan waar liefde alles is wat telt. “We’re spacing off, sunburned but in love.”

De allerlaatse single die de tweede EP van Philemon aankondigt? Dat is ‘Getaway’. Met indiefolk die doet denken aan Real Estate, Andy Shauf en The Beatles brengt Philemon met deze laatste singleworp een ode aan NMBS. Al pendelend zingt ie “I just want to get away”. Tussen droom en nachtmerrie bevindt zich een spitstrein richting Brussel. Vrolijke synthpartijen en een stuwend ritme nemen je mee op een rit in een staat tussen bewustzijn en slaap.

De laatste op de EP is voor ‘Afterglow’, een song die je gedurende zes minuten - ja, lange singles hebben ook recht op leven - alle uithoeken van het Philemon-universum tonen. Met minimalistische strofes en catchy refreinen, gevatte lyrics en een never-ending psychedelische outro neemt Philemon je - Jeff Bezos-gewijs - mee op een trip tot in de ruimte. Of zoals De Boes het mooier bezingt: “We aim for the stars, but hit a black hole.”

SETLIST

1. Familiar Stranger
2. Try A Little Harder
3. Horseflies
4. Getaway
5. Afterglow

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over