Zonder enige twijfel hét electrofenomeen van de laatste jaren... Want ja hoor: het magische recept van Petit Biscuit is here to stay. Einstein van de klank, indrukwekkend multi-instrumentalist en wonderkind van de French Touch Mehdi Benjelloun zet dit najaar koers naar ons land om de AB helemaal op zijn kop te zetten!

Sinds de release, bijna twee jaar geleden, stapelt zijn single “Sunset Lovers” de records moeiteloos op, met ruim een miljoen streams en meer dan 34 miljoen views op YouTube. De 17-jarige jongeman uit Rouen liep school in het conservatorium en bekwaamde zich er in solfègeoefeningen. Hij knutselt voice samples in elkaar en geeft ze een ongekende spin en diepte mee. Mehdi neemt ze op, speelt ermee, mixt en remixt tot ze instrumentals op zichzelf worden, met zijn onweerstaanbare exotische vibe eroverheen. Ook gitaarriffs en keyboards maken deel uit van zijn arsenaal, en geven zijn optredens een verbluffende boost. Sinds 2016 is hij helemaal niet meer te stoppen, en wint Petit Biscuit een steeds breder publiek voor zich, dankzij betoverende nummers en performances die het midden houden tussen akoestisch en elektronisch. Hij scoort hit na hit met knallers als “Alone”, “Night Trouble”, “Full Moon”, “Oceans” en “Jungle”.

In afwachting van zijn volgende release en zijn passage op de zomerfestivals (waaronder Pukkelpop!) bereidt Petit Biscuit een groots opgezette Franse tournee voor. Maar ook ons land staat op de agenda, met een concert in de Ancienne Belgique op 27 november! We voorspellen het nu al: dat wordt één van de hoogtepunten van het najaar! Een ‘Petit Biscuit’ om zonder schuldgevoel van te genieten... De ticketverkoop start op vrijdag 9 juni om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Petit Biscuit
Datum: 
Maandag 27 november 2017
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over