Peter Van de Veire (VRT)Studio Brussel-presentator Peter Van de Veire wordt dit najaar tv-presentator op Eén. Hij presenteert dan de ‘ProvCup’ (werktitel), een nieuwe muziekwedstrijd tussen de vijf Vlaamse provincies. Peter maakte het nieuws donderdagavond zelf bekend in het Eén-programma ‘Zomer 2007’.

Alhoewel hij vooral bekend is als radiopersoonlijkheid, heeft Van de Veire toch al tv-ervaring. Hij werkte eerder voor Ketnet en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS. En van competitie tussen provincies heeft hij ook kaas gegeten, dat bleek tijdens de ‘Laat wat zien’-actie eerder dit jaar waarin hij de Oost-Vlamingen voor ‘Kom op tegen kanker’ probeerde te mobiliseren. Fans van ‘De grote Peter Van de Veire ochtendshow’ op Studio Brussel hoeven niet te vrezen: Peter blijft gewoon bij Studio Brussel aan de slag.

Peter is alvast enthousiast erg over zijn nieuwe tv-opdracht:
“Verwacht geen ‘Grote Peter Van de Veire Avond-televisieshow’. Maar een groot muzikaal televisiecadeau waarin ik in het beste geval de mooi, roze strik zal zijn. Maar ik ben zélf een geboren onruststoker. Dus ik heb enorm veel zin om de vijf Vlaamse provincies muzikaal tegen elkaar te laten strijden. Als pakweg Steve Stevaert "zijn" Limburgers belooft om naakt chocolaatjes uit te delen op de grote markt van Hasselt als ze winnen is dit programma al voor een kwart geslaagd. Samengevat: ik kijk er naar uit als een eskimo naar de eerste sneeuw!”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: