Aron Wade, Karel Deruwe, Priske Dehandschutter, Nicoline Hummel en de Ziekenhuisclowns bezoeken het Kinderziekenhuis van het AZ-VUB in Jette 13 december om 10.00u.

De vzw Ziekenhuisclowns brengt samen met Peter Pan de avontuurlijke droomwereld van Nooit-of-Nimmerland naar het onaangename bestaan in het kinderziekenhuis. Peter Pan, de jongen die nooit wil opgroeien, zorgt voor het opgroeien van tal van andere kinderen.

In 1929 gaf auteur J.M. Barrie het auteursrecht van zijn klassieker Peter Pan aan het kinderziekenhuis Great Ormond Street Hospital for Children. Sindsdien bracht dit betoverend verhaal ontelbare happy endings voor de zieke kinderen die daar behandeld werden.

De sfeer ontspannen, een lach toveren op de gezichtjes en ervoor zorgen dat de akelige kantjes van een verblijf of behandeling in het ziekenhuis snel vergeten worden. Daarvoor steken de Ziekenhuisclowns, Peter Pan en Kapitein Haak de... euhm... ‘handen’ in elkaar.

Op 13 december tonen de kinderen van het Kinderziekenhuis AZ-VUB in Jette hun knutselwerkjes rond het thema Peter Pan aan de cast van de musical. Peter Pan (Aron Wade), Kapitein Haak (Karel Deruwe), Tinker Bel (Priske Dehandschutter) en Tiger Lilly (Nicoline Hummel) nemen de werkjes in ontvangst en zorgen voor een onvergetelijke voormiddag!

De afgewerkte knutselwerkjes worden tentoongesteld in de Stadsschouwburg Antwerpen en de Capitole Gent tijdens de run van Peter Pan in de kerstvakantie.

De VZW "Ziekenhuisclowns" heeft als doel om clowns aan te stellen in de pediatriediensten van zoveel mogelijk ziekenhuizen. Momenteel werken wekelijks 7 ziekenhuisclowns in Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare, Waregem, Menen en Gent en tweemaal per week in het Universitair Ziekenhuis VUB te Jette.

De musical Peter Pan speelt nog in de Antwerpse Stadschouwburg op:
26 december 2006, om 19.30u.
27 en 28 december 2006 om 13.30u. en 17.30u. (succesverlenging)
29 en 30 december om 11.00u. en 15.00u. (succesverlenging)

Nadien verhuist de musical naar de Capitole in Gent waar ze van 4 tem 7 januari 2007, telkens om 14.00u. en 19.30u zullen spelen.

Tickets kan je bestellen op 077/37 38 39 of via www.musichall.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: