Peter Jackson blootvoets tijdens live Q&A bij Kinepolis Brussel over nieuwste Hobbit film Première ‘The Desolation of Smaug’ gaat 10/12 van start met Hobbit marathon bij Kinepolis

Maandagavond organiseerde Kinepolis Brussel, speciaal voor de allergrootste Hobbit fans, een heus Hobbit Fan Event. Voor dit fan event konden geen tickets besteld worden. De aanwezige fans bestonden uit 400 winnaars die deelnamen aan de Hobbit wedstrijd via de Kinepolis website. De fans kregen de mogelijkheid om de allereerste Hobbit film opnieuw in 3D op groot scherm te bewonderen en exclusief als allereerste scènes en beeldfragmenten te bekijken van de tweede Hobbit film: ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’. Het zelf vastleggen van de beelden op foto of video was ten strengste verboden. Er werd speciaal hiervoor extra beveiliging ingeschakeld die tijdens het tonen van het ongeziene beeldmateriaal de aanwezige toeschouwers extra in de gaten hield met infraroodcamera’s.

De aanwezige fans, waarvan sommigen zelfs verkleed waren, woonden eveneens een live Q&A bij op groot scherm met niemand minder dan Peter Jackson en de cast waaronder Orlando Bloom, Richard Armitage, Evangeline Lilly, Lee Pace en Luke Evans. Opvallend hierbij was dat regisseur Peter Jackson, live vanuit de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, zijn fans over de hele wereld blootvoets toesprak. Verder vertrouwde actrice Evangeline Lilly de kijkers toe dat ze de inspiratie voor haar personage vooral haalde van het Disney elfje Tinkelbel. Op de vraag wat zijn favoriete quote was uit de film, antwoordde Richard Armitage: “If this ends up in fire, we all burn together.” en Orlando Bloom was dan weer vooral blij dat hij na al die jaren nog in zijn kostuum paste. Bloom zou volgens Jackson trouwens de meeste stunts ook volledig zelf gedaan hebben. 1 gelukkige fan ging op het einde van de avond zelfs naar huis met een gesigneerde poster van de cast.

Speciaal voor de fans die er gisteren jammer genoeg niet bij konden zijn, organiseert Kinepolis opnieuw een nieuw Hobbit event. Op 10 december zal men in alle Kinepolis bioscopen wederom kunnen afreizen naar Midden-Aarde tijdens de ‘The Hobbit Night’. Voldoende uitgerust zijn, is de boodschap, want het wordt een lange tocht, die begint bij de eerste Hobbit-film en eindigt met de langverwachte première van ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’.

De reisroute:

20u30: Onthaal
20u45: The Hobbit: An Unexpected Journey 23u34: Pauze
00u01: The Hobbit: The Desolation of Smaug

Om de ‘Hobbit Night’ helemaal onvergetelijk te maken, worden beide films in het visueel verbluffende High Frame Rate vertoond. De trip heen-en-terug naar Midden Aarde kost slechts 17,95 euro.

De nieuwe High Frame Rate technologie maakt het mogelijk om films nog beter, nog scherper en nog sneller te spelen, door het aantal beelden op te trekken tot maar liefst 48 beelden per seconde i.p.v. 24 beelden per seconde.

Als technische innovator wil Kinepolis zowel fans (als filmliefhebbers in het algemeen) opnieuw laten kennismaken met deze nieuwe technologie. Vanaf vannacht 10 december kunnen liefhebbers dus hun precious Hobbit films in het hyperrealistische 48 beelden per seconde gaan bewonderen.

Korte inhoud ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’:

Na een succesvolle doortocht over en onder de Mistige Bergen, moeten Thorin en zijn gezelschap beroep doen op een machtige vreemdeling vooraleer ze de gevaren van Demsterwold kunnen trotseren zonder hun tovenaar. Als ze Meerstad bereiken zal de hobbit Bilbo Balings zijn afspraak met de Dwergen moeten nakomen. Het gezelschap moet de reis naar de Eenzame Berg voltooien en Balings moet de Geheime Deur zoeken die hem toegang verleent tot de schat van de draak Smaug. En waar is Gandalf heen? En wat is zijn geheime zaak in het Zuiden?

Voor bijkomende informatie over ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, ga naar www.kinepolis.be. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: