"Percussive" is de Kempense slagwerkgroep die fanatiek èn jong te werk gaat: 4 jongeren met enorme slagwerkervaring (o.a. de percussionist van de Night of the Proms) lieten zich inspireren door het gekende 'Slagerij van Kampen', maar vormen eerder een gulden middenweg tussen ‘Stomp’, ‘Safri-Duo’ en ‘Van Kampen’. Als je aan deze mix nog een stevige dosis latin toevoegt, krijg je “Percussive”. Met z’n vieren spelen ze op set-up drums, marimba's (lange xylofonen), alternatief slagwerk (m.a.w. containers, potten, pannen, bezemstelen, etc) en bovendien worden de akoestische instrumenten aangevuld door tal van elektronika (drumpads, samplers).

“Percussive” werd opgericht in 2001, als grap en 'gelegenheidsgroep' om deel te nemen aan 'Zonder handen', het afsluitende item van 'Man bijt hond', VRT. Het publiek wist dit te smaken en het maximaal aantal van vijf optredens op Man bijt hond werd bereikt. Intussen heeft de groep een indrukwekkend aantal optredens achter zich, o.a. een volledige zomertournee i.s.m. Radio Donna waarmee “Percussive” wekelijks al drummend 30 tot 40 meter de lucht in ging, een volledige Nightlife-tournee i.s.m. met het Franse merk Ricard doorheen alle grote clubs van België, een toer i.s.m. Fanta Light, optredens op festivals en in pretparken zoals Bellewaerde en Center Parks. Recent nog stootte “Percussive” dankzij de steun van de kijker als publiekslieveling door naar de finale van ‘Supertalent’ op VT4, waar ze uiteindelijk net niet de eerste plaats konden wegkapen.

Bedrijven en eventbureaus hebben “Percussive” nu ook ontdekt. Om aan hun vraag te voldoen werkte “Percussive” enkele korte acts uit, specifiek voor productvoorstellingen of spectaculaire surprise optredens tijdens bedrijfsevents. Daarnaast stoomden ze in navolging van ‘Rhythm! Brains?’ de nieuwe show ‘Rhythmix!’ klaar, een indrukwekkende theater- en festivalset. Voor ‘Rhythmix!’ doet “Percussive” ook beroep op blazers, een bassist, samples en projecties. Met andere woorden… “Percussive” is klaar om de zomer ritmisch te veroveren!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: