Pentatonix bestaat uit vier zangers en een beatboxer die samen -op magistrale wijze- de toonladder verkennen bij het vertolken van hun eigen songs en andermans pophits. De rijke arrangementen van de nummers zijn geïnspireerd door genres als pop, jazz, R&B, dubstep en elektronische muziek.

Na hun overwinning in “The Sing-off” (2011) brachten ze drie EPs uit (PTX Volume 1, PTXMAS en PTX Volume2) uit en trokken ze -zowel in Amerika als in Europa- volle zalen. Ondertussen behaalde hun album ‘Pentatonix’, met een hele reeks eigen nummers, de gouden status. Dat alles werd inmiddels bekroond met twee Grammy’s voor ‘Best Arrangement, Instrumental or A Capella’.

Ook op de sociale media en hun eigen YouTube-kanaal is Pentatonix immens populair. De clips van hun versies van “Somebody That I Used To Know” (Gotye), “Where Are Ü Now” (Justin Bieber), hun “Evolution of Michael Jackson”- medley en de samenwerking met Lindsey Stirling voor Stromae’s “Papaoutai” haalden ondertussen miljoenen views. Met hun eigen nummers ontdekken ze nu ook hun talent als songschrijvers, met muziek die nog steeds 100% het Pentatonixlabel waardig is.

Na uitverkochte shows in Trix (Antwerpen 2014) en Vorst Nationaal Club (Brussel 2015) komt de a capella-groep nu ook naar Lotto Arena in Antwerpen op donderdag 2 juni 2016!

Als voorprogramma neemt Pentatonix Us The Duo mee. Michael en Carissa zijn een koppel die eerst opvielen door hun #6SecondCovers van Destiny’s Child op Vine. Toen ze medleys van o.a. Taylor Swift en Katy Perry op het internet los lieten, werden ze de lievelingen van de mashups. Na een tournee als muzikale gasten van Oprah en een album met eigen muziek (‘No Matter Where You Are’) zijn ze nu ook klaar om Europa te veroveren.

Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 4 maart om 10u via www.greenhousetalent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pentatonix
Datum: 
2 juni 2016
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over