Vandaag brengt PEER een nieuwe live single uit ter ere van het vijfjarig jubileum van de band. De live versie van het nummer Tryin werd opgenomen tijdens de albumtour van de band waarmee ze onder meer Paradiso en Concert at Sea aandeden. Met de release kondigt de band tevens een deluxe versie aan van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum Laughing About it is Far More Exciting.

PEER heeft het afgelopen jaar alles behalve stilgezeten. De band trapte het jaar in februari af met de release van debuutalbum Laughing About it is Far More Exciting waarna een uitgebreide clubtour volgde. De maanden daarna stonden in teken van een bomvol festivalseizoen.

Om het vijfjarig bestaan van de band te vieren brengt PEER een live versie van het nummer Tryin uit, opgenomen tijdens de clubtour begin 2019. Ook kondigt het viertal met deze single de deluxe versie van het debuutalbum aan dat in het voorjaar van 2020 verschijnt. De deluxe versie van Laughing About it is Far More Exciting bevat exclusieve live opnames (waaronder Tryin) en nog niet eerder uitgebracht materiaal.

De single Tryin is een stevige indie rock song die direct een indruk geeft van hoe het er live aan toe gaat bij de Zeeuwse band. "Tryin gaat over, passie, teleurstelling en frustratie binnen een relatie. Hoeveel je ook om elkaar geeft, soms is het gewoon niet in de sterren geschreven dat je bij elkaar past. Wat het probleem ook is (tijd, logistiek, gevoel, niet hetzelfde willen), het lukt gewoon maar niet. Dit nummer gaat over hoe boos dat je kan maken" aldus PEER over Tryin.

Op 20 oktober viert de band zijn vijfjarig bestaan met een hometown show in de Oostkerk in Middelburg. Deze show doet de band in een speciale bezetting met een strijkkwartet en Zeeuwse gastartiesten (waaronder Isabel Provoost, Peter Slager en Marjon van Iwaarden).

Tryin (live) is hier te beluisteren.

Tour data:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over