Peenoise staat voor mysterieuze avant-pop, die onheilspellend, catastrofaal, maar ook warm en aanstekelijk klinkt. Na vorig jaar te debuteren met 'Forevergem' komt de Gentse band met een EP als opvolger: 'Headwalking' (release 5 feb 2021), waar 'Again' vandaag als eerste track naar voren geschoven wordt.

BELUISTER

"'Again' doet denken aan Nietzsche’s idee van de eeuwige terugkeer. Tekstueel gaat dit nummer over de herhaling van de geschiedenis waarbij niemand zich lijkt te herinneren welk pad men moet inslaan, waardoor we telkens weer dezelfde afdaling en klim moeten doen. Dit lijkt een redelijk negatief beeld op de mensheid, maar de tekst eindigt positief. Wanneer we terug beginnen aan de klim uit de diepte, worden onze harten weer groter en zoeken we terug naar andere harten." - Peenoise

HEADWALKING (EP)

Na een vol lof onthaald debuut, ‘Forevergem’, ontleedt Peenoise met nieuwe EP ‘Headwallking’ catchy hersenspinsels tot een knokkelige afdaling naar een sferische bodem, waar stemmen en sounds drijven op een bed van ijle melancholie. Woorden, klanken en beelden schuren vonkend in het duister om vervolgens weer wankel dansend het oppervlak op te zoeken en daar enkele (complex) dreunende stampen uit te delen. Schreeuwend om ironie en relativering, maar gedreven door een grote finesse en noodzaak. Samen, maar tegelijkertijd alleen, op het geschifte feest dat eindigt in een overwinning van heroïsche tristesse. Kortweg: een verderzetting van het eigenzinnige parcours van deze beloftevolle band. 'Headwalking' komt uit op 5 februari 2021.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over