Pearl Jam Rock Werchter

De vrijage was van lange duur, maar de liefde met de festivalvrienden in Werchter is intenser dan ooit. Pearl Jam speelde pas in 2006 voor het eerst op Belgische bodem, in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis. Een jaar later kwam de Amerikaanse groep eindelijk naar Rock Werchter. Volgend jaar staat ze voor de vierde keer op dat grote festivalpodium. Pearl Jam is headliner op zaterdag 5 juli. Met een full show. Amper 11 shows plant Pearl Jam komende zomer in Europa. Ze doen slechts 2 festivals aan zijnde Open’er in Polen en Rock Werchter. Het wordt een fijn weerzien.

De strafste marathonshows komen vandaag van U2, Bruce Springsteen en Pearl Jam. Het Britse Q gaf Eddie Vedder en zijn mannen onlangs nog de volle 5 sterren voor een concert in New York. Het rockblad loofde vooral het bijna huiselijke onthaal van de fans. Pearl Jam combineert de energie van debutanten met de zegeningen van een kwarteeuw ervaring. Het zijn supersterren die zich smijten alsof elk concert het laatste kan zijn. Geen noot teveel, furieus, meeslepend. Het onophoudelijke toeren heeft de groep geperfectioneerd en een grote en fanatieke aanhang opgeleverd. Meer dan 20 jaar na het magnifieke ‘Ten’ (1991) is Pearl Jam nog altijd zeer ‘Alive’. Zo’n 60 miljoen albums hebben ze in die tijd verkocht. Straf: ‘Lightning Bolt’ (2013), het tiende studioalbum, is hun eerste # 1 in België.

Zijn al bevestigd voor Rock Werchter, in alfabetische volgorde: Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Jack Johnson, Major Lazer, Metallica, Pixies, Placebo, Skrillex, The Black Keys en Triggerfinger.

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Tickets zijn te koop via proximusgoformusic.be. Klik hier voor gedetailleerde ticketinfo.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Rock Werchter 2014
Datum: 
3, 4, 5 en 6 juli 2014
Locatie: 
Festivalweide Rock Werchter, Rotselaar

Reservatie:

Meer over