Singer-songwriters wringen graag en vaak hun ziel uit. Zo ook Pauwel De Meyer uit het Belgische Sint-Niklaas die zijn demonen ook al uitdreef bij de band Monster Youth, In augustus brengt hij onder eigen naam een derde plaat uit. Het fel door pers en publiek gesmaakte 'Hideaway' uit 2013 krijgt dus nu eindelijk een echte opvolger.

Op "Having Fun", zijn derde soloplaat geeft Pauwel De Meyer opnieuw zijn ziel bloot. In korte en minder korte songs met eenvoudige akkoordenschema's zijn het de melodie sfeer en emotie die de grootste rol spelen. Het werd ook een veel rijkere plaat dan zijn vorige met beter uitgewerkte arrangementen en genre-overschrijdende, meer poppy songs.

De Meyer, kreeg in 2007 de kans om een Radio 1 Cucamonga sessie op te nemen en werd de zomer daaropvolgend uitgenodigd door Devendra Banhart op het podium van Pukkelpop. In 2010 tourde Pauwel met Banhart door Europa. Daarnaast verzorgde hij een indrukwekkende lijst aan support-acts voor o.a. Christopher Owens, Grant Hart, The Veils, Vetiver, Scott Matthew,Ian Mc Culloch, ... in zalen als Handelsbeurs, Trix en Vooruit.

Live laat hij zich begeleiden door een vaste band die hem ook begeleidde bij de opnames en bestaat uit :Koen De Gendt: gitaar& toetsen, Anton De Boes: bas en Klaas Borms: drums

De plaat wordt voorgesteld op zaterdag 3 September op het Villa Pace festival in Sint Niklaas waarna een tour volgt die hem op 6 oktober brengt naar Trefpunt in Gent en met verder o.m .op 16 oktober een concert in AB Club als support van Maurits Pauwels (Mauro Pawlowski).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over