Ongeveer een maand geleden (op zaterdag 6 september) zorgden Natalia en Paul Michiels als gelegenheidsduo voor muzikaal vuurwerk in het programma 'Sing that song' op één, en die samenwerking krijgt nog een mooi staartje. Tijdens het programma brachten Natalia en Paul het nummer 'Downtown' - een prachtige song die Paul Michiels 30 jaar geleden schreef (1984) en in 1988 uitbracht met Soulsister - en dat resulteerde niet enkel in één van de absolute hoogtepunten van de avond, maar nu dus ook in een duetsingle.

Onder de indruk van Natalia

"Zoals jullie misschien weten, ben ik al een tijdje aan het werken aan een nieuwe plaat", zegt Paul Michiels. "Een album met covers van de, naar mijn mening althans, mooiste en sterkste songs die ooit gemaakt werden. 'The way you look tonight', 'This guy's in love with you', 'Smile', 'Twilight Time', All alone am I'…kortom, een selectie tijdloze classics uit The Great American Songbook die ik heb opgenomen in schitterende jazzy arrangementen, allemaal live ingespeeld door het kruim van de Belgische muzikanten. Ik wou op dit album ook absoluut het nummer 'Downtown' brengen , een song die we destijds met Soulsister uitbrachten, en die zich naar mijn gevoel perfect leende om in dergelijke versie op te nemen. Ten tijde van de opname van 'Sing that song' waren we volop in de studio aan het werk met 'Downtown', dus floepte die titel er in de fotoronde eigenlijk meteen uit bij de eerste de beste foto waarin er enige link met het nummer te zien was. (lacht) Gelukkig kende Natalia het nummer en meer nog, ze dééd er iets mee. Ik was enorm onder de indruk van de manier waarop ze het bracht, heel ingetogen en puur, ze gaf het nummer nog iets extra's. Ik heb na afloop dan ook meteen de vraag gesteld of ze het nummer met me zou willen opnemen en ik ben vereerd dat ze zonder aarzelen toestemde. Het was een genot om met Natalia te werken in de studio, ze was perfect voorbereid, had verfrissende ideeën en vooral, zong alles haarfijn in vanaf de eerste take…heel indrukwekkend, Natalia is een klassedame en groot artieste", besluit Paul Michiels.

De single 'Downtown' van Paul Michiels & Natalia is HIER verkrijgbaar via iTunes en kan u HIER beluisteren via Spotify. 'A singer's heart', het nieuwe album van Paul Michiels ligt vanaf 10 november in de winkel!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: