Paul Michiels kondigde op zijn 66ste verjaardag aan eindelijk “klaar” te zijn om zijn muzikale droom te realiseren: Een heus crooneralbum uitbrengen met een selectie van absolute classics uit ‘The Great American Songbook’. Vandaag is het zover, want ligt met 'A singer's heart' dat album in de winkel, maar wie de finale selectie van nummers bekijkt en de arrangementen hoort, ziet en hoort dat 'A singer's heart' veel meer dan dat geworden is.

Tijdloze en ijzersterke songs, geschreven en/of gebracht door de allergrootsten, nu door Paul Michiels opgenomen in schitterende jazzy arrangementen en live ingespeeld door het kruim van de Belgische muzikanten. Met ‘This guy’s in love with you’, van de hand van Burt Bacharach, ‘More’ in de versie van Frank Sinatra, en verder ook bloedmooie interpretaties van oa ‘All alone am I’ (Brenda Lee) en ‘Smile’ (Nat King Cole, compositie Charlie Chaplin), maar ook klassiekers als ‘Twilight time’ (The Platters) en ‘Spanish Harlem’ (Ben E. King), levert Paul Michiels een album van uitzonderlijke kwaliteit af, recht uit z’n muzikale hart. Hij covert ook zichzelf, want ‘Downtown’ van Soulsister wordt in verrassende duetvorm gebracht met niemand minder dan Natalia!

'A singer's heart ', door Paul Michiels zelf omschreven als "Het beste wat ik ooit gemaakt heb", is een muzikaal meesterwerk geworden van één van de strafste stemmen van de Lage Landen!

'A singer's heart', het nieuwe album van Paul Michiels, ligt nu fysiek in de winkel, is HIER digitaal verkrijgbaar via iTunes en kan u HIER beluisteren via Spotify.

Tracklist

  1. Downtown (feat Natalia)
  2. This guy’s in love with you
  3. More
  4. Twilight time
  5. You don’t know me
  6. The way you look tonight
  7. Somewhere
  8. Spanish Harlem
  9. All alone am I
  10. Smile
  11. Desafinado

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over