Paul Michiels trekt met zijn solotheaterproject ‘The Lonesome Dreamer’ naar de grotere podia. Hij toont zich van zijn intiemste kant op vrijdag 17 oktober in de Stadsschouwburg van Antwerpen en op zaterdag 18 oktober in Capitole Gent.

Paul Michiels vierde vorig jaar, op 15 juni, zijn 65ste verjaardag. Hij deed dat door zijn fans in tweevoud te trakteren. Niet alleen bracht hij zijn vijfde soloplaat ‘Let’s You & Me’ uit, op zijn 65ste vatte hij met zijn solotheatertour ‘The Lonesome Dreamer’ ook iets totaal nieuws in zijn lange muzikale carrière aan. ‘The Lonesome Dreamer’ kende eind 2013 al een tiental voorstellingen en kon op zéér veel bijval rekenen, met overal uitverkochte shows. Omdat het publiek vraagt naar meer, gaat Paul dit najaar met deze show opnieuw de planken op. Dit keer kiest hij voor de grote podia van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent.

In zijn avondvullende programma ‘The Lonesome Dreamer’ vertelt Paul, gewapend met gitaar, piano en mondharmonica, zijn levensverhaal. Dat hangt hij vast aan zijn nieuwste album ‘Let’s You & Me’. Hij vertelt over zijn jeugdjaren in zijn geboortedorp Heist-op-den-Berg en hoe hij als zoon van een melkboer ervan droomde om rockzanger te worden. Met Buddy Holly en Elvis Presley als grote inspiratoren. Over hoe hij in zijn tienerjaren de hippieperiode beleefde en de sfeer in Parijs ging opsnuiven. Over de gloednieuwe jukebox van moeke Stans in Café Het Pleintje in 1959. Straffe verhalen over zijn eerste solosingle, eerste liefdes en de keuze tussen The Beatles en The Stones. Grappige anekdotes en oprechte verhalen waarin hij zijn ziel blootlegt. De toevallige ontmoeting met Bart Peeters en Jan Leyers, wat leidde tot het ontstaan van Soulsister en de wereldhit ‘The Way To Your Heart’. En hoe vanaf dan de wereld er helemaal anders uitzag. Concerten doorheen Europa tot in Amerika en ontmoetingen met wereldsterren als Steve Winwood, Sting en Tom Jones. In zijn show betuigt hij ook zijn respect aan de jongere generatie van wereldartiesten, zoals Lady Gaga en Adele.

Als zanger zonder blues toont Paul Michiels een kant van zichzelf die men nooit eerder zag. Hij trakteert het publiek daarbij op muziek van Buddy Holly, Ray Charles, Elvis Presley, Jacques Dutronc, George Harrison, The Beatles, The Rolling Stones, Steve Winwood, Lady Gaga en Adele. Ook enkele Soulsistersuccessen staan op het programma, naast werk uit zijn nieuwe album. Het geheel levert een pakkende voorstelling op, met Paul als eenzame dromer die toch met beide voeten stevig op de grond blijft, terecht trots op en positief over wat het leven hem bracht. In de Stadsschouwburg van Antwerpen en in Capitole Gent nodigt hij uit om met hem mee te dromen. Eenzaam zal hij die avonden alvast niet zijn.

PAUL MICHIELS – THE LONESOME DREAMER, op vrijdag 17 oktober in Stadsschouwburg Antwerpen en op zaterdag 18 oktober in Capitole Gent, telkens om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf dinsdag 4 februari om 10.00 uur via www.sherpa.be en 0900-69.500 (€ 0,50/min.).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paul Michiels
Datum: 
Vrijdag 17 oktober 2014
Locatie: 
Capitole, Gent

Reservatie:

Meer over