De Duitse dj en producer Paul Kalkbrenner staat op donderdag 18 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 6 november om 10:00 uur.

Paul Kalkbrenner breekt in 2009 door met het nummer ‘Sky and Sand’. De single, afkomstig van de gelijknamige soundtrack van de cultfilm ‘Berlin Calling’ waarin Kalkbrenner de hoofdrol speelt, wordt een enorme hit in ons land. Op dat moment is Kalkbrenner al zo’n tien jaar actief in de muziekindustrie en kan hij zich in zijn thuisland meten met de grootste namen uit het technogenre. Zijn muziek heeft een kenmerkend diep, minimalistisch en melodieus geluid. Ondanks zijn populariteit wordt hij in de underground scene nog altijd gezien als één van de meest innovatieve electronica artiesten van de afgelopen tijd.

Wereldwijd is Kalkbrenner met zijn opzwepende live-sets ook een graag geziene headliner op festivals als Coachella, Ultra Music Festival en Melt!. Afgelopen jaar stond hij nog op het Belgische Tomorrowland en voor een overvolle tent op WE ARE ELECTRIC in Eersel. Ook gaf de Berlijnse producer al eerder een indrukwekkende show in een uitverkocht Heineken Music Hall in 2013. Zo’n drie jaar later keert Kalkbrenner weer terug naar de Amsterdamse zaal, ditmaal gewapend met zijn meeste recente plaat ‘7’. Het zevende studioalbum, die dit jaar direct in zijn thuisland op de eerste positie binnenkwam en in in ons land de vijfde plek verwierf in de album lijsten, bevat 12 nieuwe tracks met samples van artiesten als Jefferson Airplane en Luther Vandross. Voorafgaand aan de release bracht hij drie singles ('Cloud Rider', 'Mothertrucker' en 'Feed Your Head') uit, in een controversiële videotrilogie met hoofdrolspeler ‘Florian’. Bekijk ze hier terug.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Heineken Music Hall
Datum: 
16 februari 2016
Locatie: 
Heineken Music Hall
Meer over