Zoals het er al enkele dagen stormachtig aan toe gaat, zo is het team van Dour Festival in volle vaart een affiche aan het samenstellen die minstens even wervelend zal zijn. Beetje bij beetje krijgt deze 26e editie meer vorm, hierbij een nieuwe aankondiging die een beeld geeft van het feest dat het deze zomer zal worden. Meteen nog een gelegenheid jullie te waarschuwen dat de editie van 2014 wel eens écht memorabel zou kunnen worden... tijd om te investeren in degelijk schoeisel, want je voeten gaan niet weten waar ze het hebben!

Het is van het optreden van Noir Désir in 2002 geleden dat Bertrand Cantat present gaf op de podia van Dour Festival! Nu komt hij zijn nieuw project, Détroit, samen met Pascal Humbert, voorstellen. Van legendes gesproken, superster Paul Kalkbrenner zal er ook bij zijn! Maxïmo Park en de charismatische Paul Smith zullen hun spiksplinternieuwe album komen voorstellen. Na de memorabele set van de volledige Wu-Tang Clan in 2013, komt nu "The Chef" Raekwon alleen het Plaine de la Machine à Feu op stelten zetten, met zijn onnavolgbare flow.

It's Loud! It's Heavy! It's Hardcore! It's Sick Of It All! Het belooft nu al onvergetelijk te worden... Ook Cerebral Ballzy tekent voor een energieke show.

Onze Franse buren komen ook! Je kan Pfel, DMC-vice-kampioen in 2005 en lid van C2C er vinden. De reeds bevestigde Disiz en de jonge Joke komen allebei hun nieuwe album voorstellen - en je kan er zeker van zijn dat het hier niet over half werk gaat. Aan de reggae-zijde verwelkomen we Naâman en Biga*Ranx. Dub Inc komen hun energie en woordenstroom delen en zullen niemand hierbij onberoerd laten.

Om de drum'n'bass-affiche te vervolledigen, voegen we TC, Metrik en Levela nog toe. Ook pionier van het genre Friction komt, vergezeld van Linguistics. Clash van drum'n'bass en breakcore: Limewax, Bong-Ra en Thrasher presenteren hun nieuwe project: The Hard Way. Doctor P, belooft het festivalterrein te overrompelen met zijn indrukwekkende basslines. Zelfde land, maar ander genre: Jackmaster & Oneman komen een ongezien strijd leveren, onder de naam "Can U Dance"... het risico bestaat dat dit blijvende sporen nalaat in de geschiedenis van het festival... en aan je trommelvliezen. Klaar?

Na de indrukwekkende TNGHT-show van 2012, komt de talentvolle Hudson Mohawke solo terug, voor een kleurrijk spektakel. Nog meer Groot-Brittanië, dit keer met Totally Enormous Extinct Dinosaurs, die hun melodische en kleurrijke producties komen delen, net als het jonge Bondax, die hun kersverse live-band komen voorstellen.

...maar om te zeggen dat het warm zal worden, om niet te zeggen waanzinnig heet. Nog namen? Het vervolg in een volgende aflevering...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over