Mike Rosenberg wist begin 2013 dat zijn leven zou veranderen. Maar de singer-songwriter die we allemaal beter kennen als Passenger wist toen nog niet hoe drastisch dat zou zijn. Dat hij vorig jaar in 20 landen de top van de hitlijsten zou overmeesteren, overtrof zijn stoutste dromen! 

Passenger wordt in 2003 opgericht door Mike Rosenberg en Andrew Philips. Wanneer laatstgenoemde de groep zes jaar later verlaat, besluit Rosenberg alleen en onder dezelfde naam verder te gaan. Met bergen motivatie en passie trekt hij door de straten om zijn muziek aan de man te brengen en met de opbrengst van zijn straatoptredens realiseert hij zijn eerste platen. De in Australië geboren Britse artiest kabbelt zo nog enkele jaren verder, tot hij in 2012 de kans krijgt om met Ed Sheeran op tournee te gaan. Deze wordt gaandeweg steeds beroemder en dat straalt ook af op Rosenberg. De betoverende break-up song “Let Her Go” zorgt uiteindelijk voor de wereldwijde doorbraak. Het Europese vasteland zwicht als eerste en ook in Vlaanderen haalt de single moeiteloos een eerste plek in de hitlijsten. Langzaam maar zeker volgt ook de rest van de wereld. In februari 2014 klimt “Let Her Go” naar de vijfde plaats in de Billboard charts. Ook de andere nummers van zijn meest recente album ‘All The Little Lights’ deden het beste verhopen voor een prachtige toekomst. Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar opvolger ‘Whispers’, waarvan de release voorzien is op 6 juni. 

Nadat Passenger vorig jaar te gast was op Rock Werchter en in een stampvolle AB, komt de Britse hartenbreker naar aanleiding van zijn nieuwe plaat opnieuw naar ons land. Een eerste optreden is voorzien voor zondag 6 juli op Rock Werchter. Maar Rosenberg houdt met zijn Whispers Tour op vrijdag 3 oktober ook halt in de Lotto Arena! Tickets voor het Antwerpse optreden zijn beschikbaar vanaf 25 april om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Passenger
Datum: 
Vrijdag 3 oktober 2014
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over