Idolen zijn er om aan toe te geven : Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Metal Molly,...) en Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto,...) brengen ons hun tribute aan... Claude François. Reeds van in hun prille kinderjaren is hij hun Franse muzikale held. Pascal deed op z'n 5de al semi-zedige zaken met enkele opgetrommelde Clodettes uit z'n klas, Nicolas ontdekte de muziek van de man zelve via cassettes van zijn aan Franse muziek verslaafde moeder.

"Clo-Clo is blanke soul met de juiste dosis Franse pathetiek. Zijn muziek swingt en ontroert. Hij is authentiek en heeft de energie van een ongenadig performer."

Strakke pakken, en noir et blanc, zijn de sfeer van zijn derde en laatste concertreeks in de Parijse Olympia in '69, volgens Pascale en Nicolas één van de hoogtepunten uit zijn muzikale carrière.

Samen met een 13-koppige band, inclusief backingzangeressen, blazers en percussie brengen zij die legendarische concertreeks weer tot leven. Het is geen imitatie. Het wordt geen verkleedshow. Het gaat om de muziek, om de teksten, om het eigen werk van Claude François zoals hij echt was: een rasartiest.

Tijd voor een welverdiend eerherstel voor de Franse koning van de soul! Wees welkom op 'Une Soirée Avec Claude François '69' !

Tour Data 2015:

  • 07/02 - 20'30 - ANTWERPEN, CC Luchtbal
  • 30/04 - 20'15 - ALSEMBERG, CC De Meent
  • 01/05 - 20'15 - MECHELEN, Cultuurcentrum
  • 10/05 - 20'30 - VILVOORDE, CC Het Bolwerk
  • 15/05 - 20'00 - BRUGGE, Magdalenazaal
  • 16/05 - 20'00 - KOKSIJDE, Casino

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Pascal Deweze & Nicolas Rombouts
Datum: 
Zaterdag 7 februari 2015
Locatie: 
CC Luchtbal, Antwerpen
Meer over